‘Skibidi Toilet’: Michael Bay werkt aan serie en film over populaire meme

De bizarre, maar razend populaire meme Skibidi Toilet komt binnenkort naar het grote scherm. Filmmaker Michael Bay werkt namelijk aan een serie en mogelijk ook een film over de meme. Dat heeft Adam Goodman, topman bij Paramount Pictures, gezegd.

Het fenomeen Skibidi Toilet is nog maar een jaar oud. Alexey Gerasimov plaatste toen op zijn YouTubekanaal DaFuq!?Boom! een bizarre video van een hoofd in een toilet. Dat hoofd zong daarbij een nogal aanstekelijke remix van de nummers Give It To Me van Timbaland en Dom Dom Yes Yes van Biser King. Het duurde enkele maanden voor de video ontdekt werd, maar dankzij TikTok groeide Skibidi Toilet al snel uit tot een fenomeen.

Sindsdien zijn op DaFuq!?Boom! al zo’n 70 video’s verschenen die telkens één tot vijf minuten duren. Daarin zie je een voortdurende strijd van toiletten met hoofden op – de zogenaamde Skibidi Toilets – en andere wezens zoals mensen met bewakingscamera’s als hoofd. De populariteit van Skibidi Toilet is die tijd alleen maar toegenomen. Het wordt gezien als het eerste culturele fenomeen bij generatie Alpha. Dat is de generatie voor wie in 2010 of later is geboren.

Michael Bay

Die populariteit wil Paramount Pictures nu verzilveren. In gesprek met Variety sprak topman Adam Goodman daar exclusief over. “We zijn momenteel in gesprek, zowel aan de televisiekant alsook de eerste gesprekken aan de filmkant”, klinkt het. Die gesprekken worden gevoerd met Alexey Gerasimov, die nauw bij het project betrokken zal worden.

Regisseur van dienst wordt Michael Bay. Die maakte met Transformers al een zeer succesvolle filmfranchise. De hoop is dat de films en series die er eventueel komen over Skibidi Toilet dat succes kunnen herhalen.

Meer
Lees meer...