Michael Bay gaat coronathriller ‘Songbird’ mee regisseren

michael bay gaat coronathriller mee regisseren
ISOPIX

Michael Bay, die onder andere Bad Boys en Transformers regisseerde, is betrokken bij de productie van Songbird. De pandemische thriller is gebaseerd op de huidige coronacrisis waarin de wereld zich nu bevindt. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwssite Deadline.

Michael Bay sloeg met voormalig Paramount-productiedirecteur Adam Goodman de handen in elkaar voor de productie van Songbird. De film wordt in slechts vijf weken opgenomen.

Cast op afstand begeleid

Songbird wordt omschreven als een combinatie van Cloverfield en Paranormal Activity en speelt zich twee jaar in de toekomst af. De coronapandemie is dan nog niet verdwenen. Erger nog, lockdowns zijn opnieuw ingesteld omdat het virus zich verder heeft gemuteerd. Naar verluidt zou Songbird geen bovennatuurlijke elementen bevatten. Complottheorieën, paranoia en de impact van de lockdowns op een aantal personages zouden de rode draad zijn.

Wanneer Songbird te zien zal zijn, is nog niet bekend. De casting voor de film is intussen wel al begonnen en acteurs worden op afstand begeleid. De opnames vinden plaats in het centrum van Los Angeles en zullen binnen dit en vijf weken van start gaan. Songbird zou dan de eerste productie in de stad zijn sinds de uitbraak van de pandemie. Hoe dit zal verlopen in een tijd waar coronamaatregelen moeten gerespecteerd worden, is nog onduidelijk.

Wraakactie

A Quit Place: Part II verscheen normaal op 20 maart, maar wordt uitgesteld vanwege het coronavirus.
(bron: ISOPIX)

Adam Mason, bekend van Into the Dark, is de hoofdregisseur van Songbird. Samen met Simon Boyes schreef hij het script voor de film. Veel critici denken dat Songbird een wraakactie is van Bay omdat A Quit Place: Part II en The Forever Purge door de coronacrisis zijn uitgesteld. Beide projecten worden door Bay geproduceerd.

Michael Bay is bekend van grote miljoenenprojecten zoals Armageddon en de Transformers-serie. Zijn laatste film, 6 Underground, was een groot succes op Netflix. De film had een budget van maar liefst 170 miljoen dollar (of meer dan 154,7 miljoen euro). Voor de opnames van Songbird is een kleiner budget voorzien.

Gesponsorde artikelen