Left Right
scrollTop top

Netflix begint opnieuw in betere kwaliteit te streamen


Netflix tv
© Shutterstock

Goed nieuws voor wie de lockdown doorbrengt met het kijken van series op Netflix. De streamingdienst is namelijk bezig om zijn kwaliteit weer te verbeteren nadat het die eerder had verlaagd om het breedbandnetwerk in Europa niet te overbelasten.

De wereldwijde lockdown door het nieuwe coronavirus zorgt ervoor dat Netflix populairder is dan ooit. De streamingdienst is zelfs zo populair dat de Europese Commissie even vreesde dat het internetnetwerk in Europa overbelast zou raken. En doordat zoveel mensen van thuis uit werken, zou dat heel ongelegen komen.

Daarom vroeg EU-commissaris Thierry Breton aan Netflix-CEO Reed Hastings om tijdelijk de kwaliteit van de streamingdienst te verlagen. Iets later besloten ook YouTube, Disney+, Apple en Amazon om hetzelfde te doen.

Nog niet in heel Europa

Nu lijkt Netflix die beperking terug op te heffen. De businesswebsite Forbes merkte dat verschillende gebruikers in Duitsland opnieuw de kwaliteit halen van voor de lockdown. FlatpanelsHD kreeg hetzelfde te horen van mensen uit onder andere Denemarken en Noorwegen.

In een reactie liet Netflix recent nog weten dat het samenwerkt met internetproviders om de capaciteit te verhogen. Pas als dat gebeurd was, zou de kwaliteit opnieuw verhoogd worden. De verbeterde beeldkwaliteit is dus nog niet in heel Europa beschikbaar, al zou dat binnenkort wel het geval moeten zijn.

Zoek je zelf iets nieuws om te streamen? Bekijk dan onze lijst met de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443