Left Right
scrollTop top

Sony geeft toe dat ze in 2010 ‘fake’ nummers van Michael Jackson uitgebracht hebben


Sony geeft toe dat ze in 2010 ‘fake’ nummers van Michael Jackson uitgebracht hebben

In 2010 heeft Sony een aantal songs uitgebracht, waarvan ze beweerden dat ze opgenomen waren door de overleden zanger Michael Jackson. In 2014 kwam de platengigant echter in opspraak, nadat een fan de authenticiteit van de nummers in vraag gesteld had. Nu, meer dan drie jaar later, blijkt dat Sony toegegeven heeft valse Michael Jackson-nummers te hebben uitgebracht.

De valse liedjes verschenen op de postume plaat ‘Michael’ in 2010. Het gaat onder andere om de nummers Monster, Keep Your Head Up en Breaking News. Uit juridische documenten, die het Amerikaanse muziektijdschrift Vibe kon inkijken, blijkt dat de fan Vera Servoa een rechtszaak tegen Sony begonnen is.

Rechtbank

Servoa beschuldigt Jackson zijn vrienden Eddie Cascio, James Victor Porte en zijn productiebedrijf Angelikson Productions LLC ervan de muziek gemaakt en verkocht te hebben via Sony en de naam van Michael Jackson onterecht gebruikt te hebben.

Cascio en Porte beweerden enige tijd dat de nummers in 2007 opgenomen waren in de kelder van Cascio. Serova en de familie van Michael Jackson hebben dat echter altijd tegengesproken. Toch zijn de liedjes in de stijl van Michael Jackson en moet je echt een kenner of grote fan zijn om ze te onderscheiden van zijn échte discografie.

Sony geeft toe

Serova heeft in een rechtbank in Los Angeles gezegd dat de nummers ingezongen zijn door een imitator, genaamd Jason Malachi.

Sony heeft dan in de rechtbank toegegeven dat het inderdaad om vervalst materiaal gaat. Of er een boete komt voor Sony is nog niet geweten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308