Left Right
scrollTop top

Sorry mannen, maar baarden zijn niet meer hip


Sorry mannen, maar baarden zijn niet meer hip

Baarden zijn een paar jaar superhip geweest, maar die tijd is voorbij. Volgens een onderzoek wil ongeveer de helft van de vrouwen geen mannen met baarden meer daten, dus misschien is het tijd om te investeren in een scheerapparaat.

De baard is sinds 2013 een beetje de look van de generatie geworden. Van stoppelbaarden tot de langere hipsterbaarden, het was allemaal in. Maar uit een enquête van bathroomtakeaway.co.uk blijkt dat baarden niet meer zo aantrekkelijk worden gevonden door vrouwen. Uit de enquête moest de link tussen hoe aantrekkelijk iemand wordt gevonden en de lengte van de gezichtsbeharing duidelijk worden, dat schrijft The Independent.

Voor 61 procent van de vrouwen maakt het niet uit of hun date al dan niet een baard heeft, maar voor 43 procent is dat wel belangrijk, want die 43 procent wil dat hun date glad geschoren is. Vrouwen zijn dus steeds minder fan van baarden. Terwijl zo’n 13 procent van de Britse mannen voelt zich onzeker omdat ze geen volle baard kunnen laten groeien.

Lichaamsbeharing

Sommige mannen voelen zich onzeker door het gebrek of teveel aan lichaamsbeharing. De enquête die bij 2.000 mensen werd afgenomen geeft aan dat één op vijf amper borsthaar heeft en dat 10 procent vindt dat dat geschoren moet worden. Maar volgens Julian Smith van bathroomtake-away.co.uk. is een trend of wat anderen vinden niet zo belangrijk, maar moeten mannen doen waar ze zich zelf het best bij voelen en hun look onderhouden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396