Soullegende Charles Bradley, bekend van ‘You Put The Flame On It’, overleden aan kanker

Soullegende Charles Bradley, bekend van ‘You Put The Flame On It’, overleden aan kanker

Droevig nieuws uit de muziekwereld want soulzanger Charles Bradley is overleden. De Amerikaan werd 68 jaar en leed al enige tijd aan kanker. Het nieuws is bekend gemaakt op de sociale media door de zijn entourage.

De carrière van Charles Bradley kende een atypisch verloop. De Amerikaan bracht pas in 2011, op zijn 62ste, zijn eerste album uit. Ervoor was hij in New York actief als James Brown-imitator. ‘No Time for Dreaming‘ was meteen een succes en ook zijn twee volgende platen zouden heel goed onthaald worden. Zijn bekendste nummer bij ons is ongetwijfeld ‘You Put The Flame On It‘. Charles Bradley tourde vaak en stond zo onder andere op Rock Werchter en Pukkelpop.

In 2016 werd bij de zanger maagkanker vastgesteld. De behandeling daartegen sloeg eerst aan en Bradley was genezen verklaard. Maar een jaar later was de ziekte terug, deze keer met uitzaaiingen in zijn lever. Aanvankelijk bleef het soulfenomeen nog touren, maar een maand geleden moest hij toch zijn concerten afzeggen omdat hij te zwak was geworden.

“Het is met een zwaar hart dat wij laten weten dat Charles Bradley overleden is. Bedankt om aan hem te denken en te bidden in deze moeilijke tijden”, staat te lezen op de Twitterpagina van de zanger.

Beluister hier zijn grootste hit:

Gesponsorde artikelen