‘Space Jam’ komt terug met LeBron James, maar welke sterren mogen we nog verwachten?

‘Space Jam’ komt terug met LeBron James, maar welke sterren mogen we nog verwachten?

De legendarische basketfilm ‘Space Jam’ is ondertussen al 22 jaar oud en dus is het tijd voor een opvolger. Bugs Bunny is blijkbaar nog niet versleten, maar Michael Jordan wordt wel vervangen door niemand minder dan LeBron James. Door de drukke basketcarrière van die laatste komt de film wel maar in 2021 in de zalen.

Tegenwoordig worden we om de oren geslagen met de ene live-action film na de andere, denk maar aan Mulan, Dora The Explorer en zelfs Family Guy. Maar in 1996 was zoiets eerder ongewoon. Michael Jordan, de beste basketter van het moment en misschien wel aller tijden, op het veld zien rondlopen met getekende figuurtjes uit Looney Tunes … het deed veel mensen vreemd kijken.

Comeback van Michael Jordan

Aan de kassa was daar echter maar weinig van te merken. Space Jam bracht bijna 200 miljoen euro op wereldwijd, goed voor een twaalfde plaats aan de box-office in 1996 en de succesvolste basketfilm ooit.

Space Jam kwam dan ook op een goed moment. Michael Jordan was juist teruggekeerd naar de NBA na zijn poging om het maken in het baseball. De film verklaarde die comeback met een levensbeslissende basketwedstrijd in de cartoonwereld waar de hulp van de gestopt Jordan nodig was.

Air Jordan en populaire soundtrack

Niet alleen de film zelf was trouwens lucratief. Ook de beroemde Nike Air Jordan XI, die de basketvedette droeg in de ultieme basketbalwedstrijd in Space Jam, werden een groot succes. Later is het model meermaals opnieuw gereleased en groeide het uit tot de best verkochte model uit de reeks.

Ook de soundtrack van Space Jam scoorde heel goed en behaalde zes keer platinum. Het populairste nummer uit de film, I Believe I Can Fly van R. Kelly, leverde de zanger zelfs twee Grammy Awards op.

Tiger Woods … of toch LeBron James

Door het grote succes was er uiteraard meteen veel vraag naar een vervolg, maar dat is er tot op vandaag nooit van gekomen. Kort na de eerste Space Jam zouden er gesprekken geweest zijn over een sequel met topgolfer Tiger Woods in de hoofdrol, maar die plannen zijn uiteindelijk nooit uitgevoerd

In 2014 viel dan voor het eerst de naam van LeBron James. De basketvedette was juist op jacht naar zijn derde NBA-titel op rij met Miami Heat en ontkende de deal. James liet wel verstaan dat hij altijd fan was geweest van Space Jam: “It was one of my favorite movies growing up. If I have the opportunity, it will be great“, zei hij in een interview.

Space Jam 2

Sindsdien lijk de lange weg naar Space Jam 2 ingezet een was het gewoon wachten tot de juiste mensen en vooral het juiste geld gevonden was. Gisteren kwam dan eindelijk de officiële bevestiging op Twitter.

Een lege kleedkamer toont het kastje van Bugs Bunny naast dat van LeBron James. De afbeelding bevestigt ook meteen producer Ryan Coogler (o.a. Creed en Black Panther) en regisseur Terence Nance.

Larry Bird en Bill Murray

Nu het officieel is dat Space Jam 2 er komt, kan het speculeren beginnen over wie nog meer te zien zal zijn in de film. In de originele film in 1996 zagen we niet alleen basketballegende Larry Bird, maar ook vijf andere NBA-spelers. Charles Barkley, Shawn Bradley, Patrick Ewing, Larry Johnson en Muggsy Bogues verliezen hun baskettalent in Space Jam wel aan cartoonfiguurtjes die het opnemen tegen de Looney Tunes.

De meest verrassende rol is er echter voor acteur en comedian Bill Murray als zichzelf. Hij komt op het einde van de wedstrijd ineens te voorschijn om mee te basketten met Michael Jordan en Bugs Bunny.

Jimmy Butler en Blake Griffin

Welke NBA-sterren er naast LeBron James hun opwachting zullen maken in Space Jam 2 is nog geweten. De twee meest genoemde namen zijn Jimmy Butler en Blake Griffin. De sterspelers waren in 2016 al te zien in een reclamespotje op een basketbalveld met de cartoonfiguurtjes van Looney Tunes.

Dat die eerste deze week nog expliciet liet uitschijnen niet aan de zijde van LeBron James te willen basketten bij de LA Lakers, verkleint wel de kans dat hij het wel zal doen op het witte doek … tenzij als tegenstander natuurlijk. Blake Griffin daarentegen is al meermaals door Michael Jordan naar voor geschoven als hoofdrolspeler voor Space Jam 2. Neem hij genoegen met een rol in de schaduw van James?

Ben Simmons en Michael Jordan

Een andere veel gehoorde naam is die van Ben Simmons. De Australiër is een van de jonge talenten van de NBA en goed bevriend met LeBron James. Zijn aan-en-uit-relatie met model Kendall Jenner maakt hem commercieel natuurlijk ook interessant.

Wie we bijna zeker mogen opschrijven, is Michael Jordan zelf. Voor het geld moet de steenrijke ex-basketter het niet meer doen, maar het zou ons verbazen als hij geen cameo krijgt in Space Jam 2. Hopelijk voor ons brengt hij ook deze keer Bill Murray mee.

Check de trailer van de originele film …

… of bekijk Space Jam gewoon opnieuw!

Gesponsorde artikelen