‘SpongeBob SquarePants’ krijgt spin-off rond Patrick Star

SpongeBob SquarePants Patrick Star
Nickelodeon

SpongeBobs partner in crime Patrick Star krijgt binnenkort zijn eigen show. Volgens de website Deadline zou Nickelodeon werken aan een nieuwe animatieserie The Patrick Star Show, een spin-off van SpongeBob SquarePants.

Al sinds 1999 kunnen we in Spongebob SquarePants de avonturen van de bekendste zeespons ter wereld volgen. De reeks speelt zich af in het fictieve onderwaterstadje Bikinibroek (Bikini Bottom). Daar wonen onder andere ook zijn huisdier Gerrit (Gary), zijn baas de krab Meneer Eugene H. Krabs (Mr. Krabs), zijn buurman de octopus Octo Tentakel (Squidward Tentacles) en zijn beste vriend de zeester Patrick Ster (Patrick Star).

Patrick Star

Vooral die laatste is – mede door zijn gebrekkige intelligentie – een van de favoriete personages van zijn fans van de reeks. Het is dan ook geen grote verrassing dat Patrick Star nu eindelijk zijn eigen reeks krijgt.

Volgens de website Deadline zijn de opnames van de voice-overs voor The Patrick Star Show zelfs al begonnen. Het eerste seizoen zou bestaan uit dertien afleveringen en gemaakt worden door het team achter de originele reeks SpongeBob SquarePants.

Spin-offs

De nieuwe reeks zou gaan over Patrick die zijn eigen late-night talkshow presenteert. De cast zou grotendeels bestaan uit nieuwe personages, al zullen er wel gastoptredens zijn van de castleden van SpongeBob SquarePants.

Nickelodeon wil voorlopig het bestaan van The Patrick Star Show niet bevestigen. Begin 2019 kondigde de zender wel al aan dat het werkt aan spin-offs van SpongeBob SquarePants. Het eerste project dat daarvoor groen licht kreeg, was de 13-delige animatieserie Kamp Koral. Die serie gaat over een tienjarige SpongeBob die op zomerkamp gaat en komt in 2021 uit.

Gesponsorde artikelen