Spotify Connect is vanaf nu gratis: smart speakers spelen zelf muziek af

Spotify Connect is vanaf nu gratis: smart speakers spelen zelf muziek af

Spotify is de populairste streamingdienst voor muziek. Dat komt doordat mensen ook gratis gebruik kunnen maken van het platform. Wie toch betaalt, krijgt in ruil echter geen reclame, onbeperkt luisteren en de mogelijkheid om slimme speakers te verbinden met Connect. Die laatste functie wordt nu ook gratis.

Spotify is zeer populair. Dat is logisch, want je kan gratis songs selecteren uit een catalogus van miljoenen uren muziek. Binnenkort is het ook voor gratis gebruikers mogelijk om muziek te streamen op aangesloten speakers of op smart speakers. Die kan je activeren via de Spotify app. Met het gebruik van Spotify Connect wordt de muziek dus niet van de telefoon naar de speaker gestuurd, maar maakt de speaker zelf verbinding via wifi met de Spotify-servers om de muziek op te halen.

(Apple Music is sinds kort ook in de wagen te beluisteren.)

Nieuwe technologie

Deze verandering heeft wellicht alles te maken met het feit dat Spotify met fabrikanten een deal gesloten heeft om de eSDK 3-speakertechnologie naar hun bestaande en nieuwe speakers te brengen. Dat schrijft de technologiewebsite VentueBeat.

Spotify Connect bestaat al sinds 2013. De streamingdienst sloot toen deals met verschillende fabrikanten van audioapparatuur om ondersteuning in te bouwen.

(Spotify experimenteert ook met gepersonaliseerde suggesties in officiële afspeellijsten.)

Spotify blijft groeien

Het gaat de jongste tijd goed met Spotify. Er zijn echter meer gratis gebruikers bij gekomen dan betalende abonnees. De teller staat nu op 191 miljoen gebruikers. Daarvan hebben er 87 miljoen een betaald abonnement.

Onlangs raakte ook bekend dat Spotify bezig is met het ontwikkelen van apps voor smartwatches. Op die manier wil de streamingdienst zich relevant en up to date houden. Apple blijft ook de grote concurrent van Spotify op het vlak van muziek.

EPA

Onlangs trok Spotify de offline downloadlimiet voor abonnees nog op van 3.333 naar 10.000 nummers.

Gesponsorde artikelen