Spotify neemt ‘Heardle’ over: Spel niet meer beschikbaar in België

Spotify heeft het spel Heardle overgenomen. Heardle is de muzikale versie van Wordle. In het spel moet je elke dag op zoek naar een nummer. Van dat nummer krijg je eerst één seconde te horen, wanneer je past of een fout antwoord geeft, krijg je meer te horen. In totaal heb je zes gokken. Door de overname is het spel nu (tijdelijk) niet meer beschikbaar in ons land.

Wie elke dag trouw de Heardle van de dag speelt, heeft het waarschijnlijk al gemerkt. Heardle is vandaag niet beschikbaar. Dat is het gevolg van de nieuwe eigenaars van het spel. Muziekstreamingdienst Spotify heeft het spel namelijk overgekocht. Daardoor is het spel voorlopig niet meer overal beschikbaar.

Heardle

Heardle werd in maart gelanceerd. Op dat moment was Wordle superpopulair. Een groep vrienden maakten hun eigen versie. Het ging daarbij om een versie die focuste op muziek. Elke dag moest je op zoek gaan naar een nieuw nummer dat je zo snel mogelijk moet raden. Het spel werd, net zoals Wordle, razend populair en lokte dagelijks duizenden spelers.

De muziek die op Heardle gebruikt werd, kwam van Soundcloud. Maar dat zal nu niet meer het geval zijn. Het spel werd namelijk overgekocht door de muziekstreamingdienst Spotify. Door de overname is Heardle nu (tijdelijk) enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Maar Spotify belooft dat het spel ook in andere landen zal terugkeren.

“We zijn altijd op zoek naar innovatieve en leuke manieren om nieuwe muziek te ontdekken om zo artiesten te helpen om nieuwe fans te bereiken”, legt Jeremy Erlich, de Global Head of Music van Spotify uit. “Heardle heeft al bewezen dat het een heel leuke manier is om miljoenen fans te verbinden op basis van nummers die ze kennen en nieuwe nummers. Daarnaast is het ook een leuke manier voor vrienden om het tegen elkaar op te nemen om te kijken wie de grootste muziekkennis heeft. Sinds het ontstaan van het spel heeft Heardle een trouwe fanbasis gecreëerd. De overname van het spel past perfect in ons plan om Spotify interactiever te maken.”

Meer
Lees meer...