‘Heardle’ is de nieuwe ‘Wordle’ voor muziekfans

Enkele maanden geleden ontstond de hype rond Wordle. Al snel kreeg het simpele spel verschillende varianten en nu is een van die varianten razend populair geworden. Het gaat om Heardle, een versie die zich richt op muziekfans.

We moeten je waarschijnlijk niet meer uitleggen wat Wordle is. Het spelletje, dat iets wegheeft van het Nederlandse programma Lingo, houdt nu al enkele maanden de wereld bezig. Ondertussen zijn er al heel wat andere versies van het spel opgedoken. De populairste van het moment is Heardle.

Heardle

In Heardle moet je niet op zoek naar een woord, maar naar een nummer. In de eerste ronde krijg je één seconde van het nummer te horen. Raad je fout of weet je het nog niet dan krijg je in de tweede ronde een extra seconde te horen. In de derde ronde krijg je meteen twee extra secondes tot je in de laatste ronde 16 seconden van het nummer te horen krijgt.

De nummers die gebruikt worden in Heardle komen uit een verzameling van de meest gestreamde nummers van de afgelopen tien jaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het zou gaan om heel obscure songs die je niet kent. Net zoals bij Wordle verschijnt er elke dag een nieuwe Heardle die voor iedereen hetzelfde is. Meespelen kan gratis via deze link.

Variaties

Naast de algemene Heardle zijn er ook al specifiekere versies van Heardle te vinden. Voorlopig gaat het daarbij enkel om versies rond K-pop. Zo bestaat er een Heardle met enkel K-popnummers en is er ook eentje die het oeuvre van de Koreaanse boyband BTS uitdiept.

Bij de BTS-versie is de eerste ronde wel wat anders dan bij de andere versies van Heardle. Daarbij krijg je nog niet meteen het nummer te horen, maar krijg je een zin uit de lyrics.

Meer
Lees meer...