Speel nu ‘Wordle’ tegen je vrienden met deze multiplayer

De hype rond het woordspelletje Wordle is nog lang niet gaan liggen en dus duiken er nog steeds regelmatig nieuwe varianten op. Met Wordle Off kan je nu ook live tegen je vrienden spelen om te zien wie het snelst het vijfletterwoord kan raden.

In Wordle moet je elke dag op zoek naar een Engelstalig vijfletterwoord. Je krijgt zes kansen om woorden in te voeren. Nadat je een woord geraden hebt, krijgen de letters een kleur. Grijs betekent dat de letter niet in het te raden woord zit. Geel betekent dat de letter in het woord zit, maar niet op de juiste plaats staat en groen betekent dat de letter juist is en op de juiste plaats staat. 

Het spel kan je gratis online spelen, via deze link. Daar verschijnt elke dag een nieuw woord, dat voor iedereen hetzelfde is. Om ook de oudere woorden te kunnen raken, kan je op deze website kijken. Wie moeite heeft om de puzzels op te lossen, kan hier terecht voor enkele tips over Wordle.

Wordle Off

Na enige tijd zal je ongetwijfeld het idee hebben steeds beter te worden in Wordle en dan is het misschien tijd om dat ook meteen te bewijzen. Dat kan je doen met Wordle Off, een handige multiplayer van het ondertussen wereldbekende woordspelletje.

In Wordle Off kan je kiezen of je tegen willekeurige tegenstanders speelt of tegen iemand die je zelf uitnodigt. Daarnaast kan je ook één tegen één spelen of twee tegen twee. Als je iemand wil uitdagen voor een spelletje klik je op “New game” en deel je vervolgens de link van je spel met die persoon. Eens je allebei in het spel zit, kan het raden beginnen. Het doel van Wordle Off is ook het zesletterwoord zo snel mogelijk te vinden, maar wel binnen de zes pogingen die je daarvoor krijgt.

Meer
Lees meer...