‘Wordle’: zo kan je oudere puzzels toch nog spelen

Wordle is dé hype van het moment, maar voor heel wat fans is één puzzel per dag niet voldoende. Speciaal voor hen is er nu een website waar je alle opdrachten die al gepasseerd zijn toch nog kan spelen.

In Wordle moet je elke dag op zoek naar een Engelstalig vijfletterwoord. Je krijgt zes kansen om woorden in te voeren. Nadat je een woord geraden hebt, krijgen de letters een kleur. Grijs betekent dat de letter niet in het te raden woord zit. Geel betekent dat de letter in het woord zit, maar niet op de plaats staat en groen betekent dat de letter juist is en op de juiste plaats staat. 

Het spel kan je gratis online spelen, via deze link. Daar verschijnt elke dag een nieuw woord, dat voor iedereen hetzelfde is. Wie moeite heeft om de puzzels op te lossen, kan hier terecht voor enkele tips over Wordle.

Remembrance of Wordles Past

Je zal al snel merken dat Wordle heel verslavend is en het dus best vervelend is dat je maar één opdracht per dag hebt. Toch zijn er ondertussen, op 27 januari 2022, in totaal al 221 woorden geweest om te raden. Devang Thakkar, een vierdejaars doctoraalstudent Computational Biology and Bioinformatics aan de Duke University, ging daarmee aan de slag en kwam op de propper met Remembrance of Wordles Past.

Via zijn eigen website kan iedereen daardoor alle puzzels spelen die al verschenen zijn op Wordle. Het spel werkt volledig hetzelfde als op de originele website, alleen kan je dus kiezen welke opdracht je speelt. Daarvoor maak je gebruik van de knoppen bovenaan de site. Via ‘First’ en ‘Last’ kan je naar de oudste of meest recente Wordle gaan, met ‘Previous’ en ‘Next’ kies je de vorige of volgende en met ‘Choose’ ten slotte, kan je zelf een nummer kiezen, of dat random laten gebeuren.

Meer
Lees meer...