Twitter verwijdert bot die ‘Wordle’ spoilt voor spelers

Tegenwoordig is Wordle razend populair. In dat spel moet je elke dag op zoek naar een nieuw vijfletterwoord. Dat woord is voor iedereen hetzelfde en kan dus makkelijk gespoild worden. Een bot op Twitter deed dat opzettelijk, maar werd nu door Twitter verwijderd.

Je heb de gekleurde vierkantjes waarschijnlijk al wel zien passeren op Twitter. Die vierkantjes zijn het resultaat van het spel Wordle. Maar een bot probeerde dat spel voor iedereen te verpesten.

The Wordlinator

The Wordlinator, een woordspeling met Wordle en Terminator, was een account op Twitter waarop een bot geactiveerd was. Die deelde automatisch het antwoord van de volgende Wordle onder de tweet waarin mensen hun score deelden aan de hand van de gekleurde vierkantjes. Daarnaast deelde de bot ook boodschappen mee als: “Stop met op te scheppen”, “Doe iets nuttig met je leven” of “Dit zorgt er niet voor dat je slimmer lijkt”.

Door in te breken in de code van het spel kon de bot het woord van de volgende dag al achterhalen. Dat deelde het – tot grote ergernis van de speler – automatisch onder de resultaten die ze deelden. Daardoor konden ze de volgende dag dus niet meer zelf op zoek naar het woord.

Maar Twitter heeft nu ingegrepen en het account is verwijderd. Zo kan iedereen opnieuw spoilervrij op zoek naar het woord van de dag.

Wordle

Wordle is een heel simpel spel, dat veel wegheeft van het Nederlandse spelprogramma Lingo. Je moet elke dag op zoek naar een nieuw vijfletterwoord. Je krijgt zes kansen om dat woord te raden. Nadat je geraden hebt, krijgen de letters een kleur. Wit/zwart (afhankelijk van je modus) betekent dat de letter niet in het te raden woord zit. Geel betekent dat de letter in het woord zit, maar niet op de plaats waar het staat. En groen betekent dat de letter op de juiste plaats staat.

Je kan het spel gratis online spelen (via deze link) en elke dag verschijnt er dus een nieuw woord dat voor iedereen hetzelfde is. En dat woord wordt nu gelukkig niet meer gespoild door The Wordlinator.

Meer
Lees meer...