Twitter werkt aan Flocks: Tweets voor een bepaalde groep mensen

Twitter werkt aan een nieuwe functie waarmee je tweets enkel zichtbaar zal kunnen maken voor een specifieke groep. Die groep zal je zelf kunnen samenstellen uit bijvoorbeeld je vrienden, collega’s of mensen die dezelfde passie delen.

Binnenkort zal je misschien tweets kunnen zien die enkel gezien worden door een selectie van je volgers. Twitter zou de functie nu aan het testen zijn, het is dus nog niet duidelijk of hij er ook echt zal komen.

Flocks

Met Flocks zal je een ‘flock’ kunnen samenstellen met een groep contacten. Je zal dan makkelijk tweets kunnen sturen die enkel de mensen van die groep zullen kunnen zien. Een flock kan bestaan uit maximum 150 contacten. Dus is er plaats voor al je vrienden.

De mensen in je flock zullen ook een melding krijgen wanneer je een tweet naar hen stuurt. Deze tweets zullen ook gemarkeerd zijn op hun tijdlijn. Op die manier kan je Flocks eigenlijk zien als een uitbreiding op de functie waarmee je nu kan aangeven dat enkel een bepaald aantal mensen op je tweets kan antwoorden.

Helemaal nieuw zijn de Flocks niet, want in de zomer van 2021 liet Twitter al weten dat het werkte aan iets gelijkaardig. Toen kreeg de functie nog de naam ‘Trusted Friends’. Die was te vergelijken met de Best Friends-optie van Instagram, waarbij je berichten van de personen in deze groep als eerste te zien krijgt.

Meer
Lees meer...