Twitter deelt populairste tweets van 2021

Het jaar loopt op z’n einde dus daar zijn de eindejaarslijstjes weer. Ook Twitter deelt elk jaar verschillende lijstjes met de tweets die tijdens het afgelopen jaar het populairste waren. Dit zijn de meest gelikete en meest geretweette tweets van 2021.

Twitter blijft het platform bij uitstek om te discussiëren over je favoriete series en film, je favoriete artiesten te volgen of gewoon op de hoogte te blijven van wat er gaande is in de wereld. Het overzicht van de populairste tweets zorgt zo voor een alternatief jaaroverzicht. Dit was 2021 op Twitter.

Meest gelikete tweets

In de top vijf van de meest gelikete tweets komen we drie tweets tegen over hetzelfde onderwerp: de inauguratie van Joe Biden als de 46ste president van de Verenigde staten. Daarnaast komen we ook BTS tegen in de top 5, net als Twitter zelf. Twitter laat weten dat ze bij het opstellen van de top 5 maar één tweet van hetzelfde account meerekenen en dat tweets die iets in ruil geven voor een like niet meegerekend worden.

5. Kamala Harris

Op de vijfde plaats staat de nieuwe vicepresident van de Verenigde Staten: Kamala Harris. Zij tweette op 20 januari 2021, de dag waarop Joe Biden officieel werd aangesteld als president dat ze klaar was om haar land te dienen. De tweet kreeg meer dan 2 miljoen likes en haalt zo de top 5 van 2021.

4. Barack Obama

De tweet op plaats vier werd op dezelfde dag verstuurd. Het gaat om een tweet van voormalig Amerikaans president Barack Obama. Bij een foto van zichzelf en Joe Biden wenst hij de nieuwe president het allerbeste toe. “Dit is jouw moment.”

3. Twitter

Op de derde plaats vinden we een meta-momentje. Daar staat namelijk een tweet die door het Twitteraccount van Twitter werd verzonden. Het gaat om de boodschap “Hallo letterlijk iedereen”, die Twitter de wereld instuurde op 4 oktober 2021 toen er een grote panne aan de gang was bij Instagram, Facebook en WhatsApp. Tijdens die panne, die in totaal zo’n 6 uren duurde, trokken heel wat mensen naar de ene app die wél nog werkte: Twitter. En daar speelde het platform slim op in.

2. Jung Kook van BTS

BTS was dit jaar overal, in de hitlijsten, op TikTok en zelfs in McDonald’s. Twitter is een platform waarop de groep al jarenlang razend populair is dus komt het niet als een verrassing dat ze ook dit jaar te vinden zijn in de top 5 met de meest gelikete tweets. Het gaat om een selfie van Jung Kook met een simpele emoji als caption, goed voor 3,2 miljoen likes.

1. Joe Biden

Op de eerste plaats vinden we Joe Biden zelf terug. Hij tweette op 20 januari 2021, de dag van zijn inauguratie, “Het is een nieuwe dag in Amerika”. Deze tweet werd meer dan 4 miljoen keer geliket.

Meest geretweette tweets

Naast de meest gelikete tweets van 2021 heeft Twitter ook een lijstje gemaakt van de tweets met de meeste retweets. Ook hier komen we BTS opnieuw tegen. Drie van de tweets in deze top 5 houden namelijk verband met de Zuid-Koreaanse boysband, die bovendien ook de meest gebruikte hashtag van het jaar was (#BTS).

5. Grammy’s

Op de vijfde plaats staat de tweet waarmee de Recording Academy aankondigde dat BTS zou optreden tijdens de uitreiking van de Grammy Awards.

4. Twitter

Een oude bekende op plaats 4, want hier staat opnieuw de tweet van Twitter, waarmee het platform de gebruikrs van andere platforms verwelkomde.

3. Billboard Hot 100

Billboard maakt elke week via Twitter de top 10 van de Billboard Hot 100 bekend. Dat is de belangrijkste hitlijst van de Verenigde Staten. Op 2 augustus 2021 stond Butter van BTS voor de negende keer op de eerste plaats. Daarmee stak Butter Drivers License van Olivia Rodrigo voorbij en werd het het nummer met de meeste nummer één-noteringen van het jaar. Iets wat de fans van BTS uitvoerig vierden.

2. Manchester United

Op de tweede plaats staat een tweet van de voetbalploeg Manchester United. Zij verwelkomden op 27 augustus 2021 de Portugees Cristiano Ronaldo en heetten hem via Twitter welkom. De tweet werd meer dan 800.000 keer geretweet.

1. BTS

De eerste plaats is opnieuw voor BTS. Het gaat om een tweet waarmee de Koreaanse boysband z’n steun deelde voor de #StopAsianHate– en #StopAAPIHate-beweging. In de tweet deelde het zevental in het Koreaans en het Engels hun eigen ervaring met racisme en veroordeelden ze het geweld en racisme tegen etnische minderheden.

Meer
Lees meer...