‘Wordle’: Taalkundige geeft tips op TikTok zodat je beter wordt in het spel

Heel de wereld lijkt tegenwoordig in de ban van Wordle. Soms kan je een woord al makkelijk raden, maar soms heb je meer tijd nodig om de juiste letters te verzamelen. Taalkundige Linguistic Discovery doet op TikTok zijn beste tips uit de doeken.

Wordle is hét spel van het moment. In het spel moet je elke dag op zoek naar een vijfletterwoord. De ene dag kan je dat makkelijk vinden, maar op andere dagen kan het een moeilijke zoektocht zijn. Maar door het spel tactisch aan te pakken, kan je elk woord makkelijker vinden.

Wordle

In Wordle moet je dus op zoek naar een woord. Je krijgt zes kansen om woorden in te voeren. Nadat je een woord geraden hebt, krijgen de letters een kleur. Wit/zwart (afhankelijk van je modus) betekent dat de letter niet in het te raden woord zit. Geel betekent dat de letter in het woord zit, maar niet op de plaats waar het staat. En groen betekent dat de letter op de juiste plaats staat. 

Je kan het spel gratis online spelen (via deze link) en elke dag verschijnt er dus een nieuw woord dat voor iedereen hetzelfde is.

Tips

Soms kan het moeilijk zijn om het juiste woord te vinden. Maar met de tips van TikTokker @linguisticdiscovery, die als taalkundige weetjes deelt op het platform, kan je het misschien sneller raden door enkele gerichte gokjes te wagen. “In de eerste plaats moet je kijken naar de frequentie van bepaalde letters in de Engelse taal”, legt hij uit. De letters die het vaakst voorkomen in het Engels zijn de klinkers E, A, O en I en de medeklinkers T, N, S en R.

Door die letters in je eerste woord te gebruiken, kan je al meteen zien of deze letters, die dus statistisch gezien het vaakst voorkomen in de Engelse taal, in het woord zitten. ‘Tears’ en ‘Stare’ zijn zo goede startwoorden volgens Linguistic Discovery, maar het allerbeste woord is volgens hem ‘irate’. Dat woord bestaat namelijk uit de vaakst voorkomende klinkers (I, A en E) en de meest voorkomende medeklinkers (R en T). Daardoor zou je al meteen een grote kans hebben om enkele gele en groene hokjes te krijgen.

Bekijk hier de video van Linguistic Discovery:

@linguisticdiscovery Follow me for more word game hacks #Wordle ♬ original sound – Linguistic Discovery
Meer
Lees meer...