Britten ontevreden over Amerikaanse spelling in ‘Wordle’

Wordle is hét spel van het moment. Elke dag moet je op zoek naar een nieuw vijfletterwoord. Maar voor wie de Britse spelling gewoon is, kan dat al eens voor problemen zorgen.

Wie Wordle speelt, heeft het waarschijnlijk ook al gemerkt. Het spel gebruikt, ook al werd het gemaakt door een Brit en is de landcode van de website co.uk, de Amerikaanse spellingswijze van woorden. Daardoor maken Britten (of mensen die op school Brits-Engels leerden) al makkelijk een fout of zien ze een woord over het hoofd omdat het in de Britse schrijfwijze geen vijf letters telt. Ook in de Wordle van woensdag 9 februari 2022 was dat het geval en heel wat Britten haalden via Twitter uit naar het spel.

Extra letter

Het woord waar iedereen op woensdag 9 februari 2022 naar op zoek moest in Wordle 235 telt in de Britse spelwijze een letter extra. Daardoor was het voor velen niet zo makkelijk om het woord te achterhalen. Veel Britten trokken daarom naar Twitter om hun frustratie te uiten.

Wordle werd onlangs overgekocht door The New York Times, daarom vermoedden verschillenden dat dat er iets mee te maken kon hebben.

Ook Britse ambassade in de Verenigde Staten mengde zich in de discussie. Zij deelden de vijf groene hokjes, die aanduiden dat je het woord gevonden hebt. Maar ze voegden er nog een extra letter aan toe in een extra, zesde hokje.

Meer
Lees meer...