Stad Gent: “Kom vandaag naar vaccinatiecentrum en krijg zonder uitnodiging eerste prik”

Gentenaars ouder dan 16 die nog geen uitnodiging hebben gekregen voor een eerste dosis van het coronavaccin zijn vandaag welkom in het vaccinatiecentrum. De stad heeft zo’n 1.700 vaccins over en zal die tussen 14.30 uur en 21 uur uitdelen aan wie dat wil.

Het vaccinatieproces verloopt op dit moment volledig op tempo. Daarbij zijn er ook heel wat mensen die via QVAX eerder een vaccin konden krijgen, maar de stad Gent komt vandaag met een bijzondere actie. Elke Gentenaar ouder dan 16 jaar die nog geen uitnodiging heeft gekregen, mag vandaag naar het vaccinatiecentrum afzakken voor een eerste dosis.

1.700 vaccins

Elke dag zijn er in de vaccinatiecentra in ons land wel enkele vaccins op overschot. Die gaan dan naar mensen die zich hebben ingeschreven op de wachtlijst van QVAX. Maar de stad Gent heeft vandaag maar liefst 1.700 vaccins op overschot. Daardoor doet de stad een oproep aan alle Gentenaars die nog geen uitnodiging voor een eerste dosis van het vaccin ontvangen hebben.

Iedere Gentenaar ouder dan 16, die nog geen afspraak heeft, mag zich tussen 14.30 uur en 21 uur spontaan komen aanmelden aan Hal 1 van Flanders Expo. Daarbij hoeven ze enkel hun identiteitskaart mee te nemen. Het gaat om vaccins van Pfizer, waarvoor binnen enkele weken ook een tweede dosis gehaald moet worden.

De stad Gent laat weten dat er ook voor de komende dagen nog heel wat extra vaccins beschikbaar zijn.

Meer
Lees meer...