‘Star Trek’-fans opgelet: je kan nu Klingon leren met Duolingo!

‘Star Trek’-fans opgelet: je kan nu Klingon leren met Duolingo!

Geweldig nieuws voor ‘Star Trek’-fans! Want sinds vandaag kan je op de website van Duolingo Klingon leren. De aartsmoeilijke taal van de Klingons werd al jaren bestudeerd door fans en nu kan je het ook zelf leren. Al zal ook dat niet makkelijk zijn. 

Klingon, de fictieve taal uit de Star Trek-films, wordt wereldwijd maar door een 12-tal mensen vlot gesproken. Maar dat zouden er snel meer kunnen worden, want via Duolingo kan je de taal nu leren.

Pittige taal

Je kan op Duolingo dus Klingon leren, maar makkelijk zal het allerminst worden. De eerste les is al meteen heel pittig, waarbij het voor leken lijkt alsof er gewoon een kat over het toetsenbord is gelopen.

Maar oefening baart ook hier ongetwijfeld kunst. Dus met een beetje doorzettingsvermogen spreek jij in no-time vloeiend Klingon.

Niet de eerste fictieve taal

Klingon is niet de eerste fictieve taal die je kan leren op Duolingo. Eerder kon je er al een mondje High Valyrian leren spreken, een van de talen uit Game of Thrones.

Nu wordt daar dus Klingon aan toegevoegd. Voorlopig is het enkel beschikbaar op de website, op de versie op de Duolingo-app is het nog even wachten. Durf jij het aan?

Screenshot Duolingo

Gesponsorde artikelen