Start ‘Temptation Island’ breekt kijkcijferrecord!

Start ‘Temptation Island’ breekt kijkcijferrecord!

‘Temptation Island’ is gisteren van start gegaan en was meteen een groot succes. De eerste aflevering kon rekenen op meer dan een half miljoen kijkers en brak zo het kijkcijferrecord van ‘Temptation Island’. Zowel op VT4 als op VIJF kende het programma nooit eerder zo’n sterke start. 

Keek jij gisteren ook naar de fratsen van Fabrizio, Cherish, Zwanetta en co.? Dan was je niet alleen want de eerste aflevering van het nieuwe seizoen heeft het kijkcijferrecord van Temptation Island gebroken. Meer dan een half miljoen mensen stemden gisteren af op VIJF om kennis te maken met de nieuwe koppels, verleiders en verleidsters van Temptation Island.

532.582 kijkers

Gisterenavond stemden 532.582 kijkers af op VIJF voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Temptation Island. Goed voor een marktaandeel van 43,6 procent in de zenderdoelgroep van 20 tot 49 jaar. “Dit is de beste start van Temptation Island ooit. Zowel op VT4 als op VIJF had de eerste aflevering van het seizoen nooit meer kijkers”, zegt Barbara Salomon, perswoordvoerster van VIJF aan newsmonkey. “Bovendien is dit de best bekeken eerste aflevering van eender welk VIJF-programma.”

Temptation Island neemt dat record nu over van zichzelf. De eerste aflevering van het vorige seizoen kon rekenen op 452.661 kijkers. De afleveringen van gisteren konden konden rekenen op zo’n 80.000 kijkers meer.

En ook bij onze noorderburen kende Temptation Island een vliegende start. Op RTL 5, waar het programma op hetzelfde moment wordt uitgezonden, was de eerste aflevering goed voor 584.000 kijkers.

Uitgesteld kijken

Tegenwoordig is het opvallend dat een programma in tijden van digitale tv op zoveel livekijkers kan rekenen. Bovendien kan je Temptation Island na de reguliere uitzending ook herbekijken op de website van VIJF.

“De komende dagen zullen er waarschijnlijk nog heel wat kijkers bijkomen, maar het is opvallend dat er nog meer dan een half miljoen mensen live keken”, legt de woordvoerster uit. “Temptation Island is duidelijk een programma waarover mensen willen kunnen meepraten de dag nadien of zelfs op de avond zelf al.”

De eerste afleveringen waren al een week voor de première gelekt, maar dat had dus duidelijk geen impact op de kijkcijfers. Toch betreurt Salomon het dat de afleveringen uitlekken voor de uitzending op tv. “We proberen eraan te werken om deze lekken te voorkomen. Vooral in Nederland zijn ze daar nu sterk mee bezig, zodat dit in het vervolg niet meer gebeurt.”

Beste seizoen?

Een sterke eerste aflevering betekent echter nog niet dat dit seizoen het best bekeken seizoen zal worden. “Het vorige seizoen had nog enkele pieken in latere afleveringen, dus we kunnen nu nog niet zeggen of dit seizoen over de volledige lijn beter zal scoren.”

Het vorige seizoen van Temptation Island kon op z’n hoogtepunt rekenen op 632.475 kijkers. Of het programma ook dit jaar zoveel kijkers in verleiding zal kunnen brengen, valt nog af te wachten. Maar de resultaten van de eerste aflevering zijn alvast veelbelovend.

Volgend seizoen?

Afgelopen week lanceerde het Nederlandse castingbureau MULTA een oproep voor kandidaten voor het volgende seizoen van Temptation Island. “Ben jij een geboren verleider? Of kan jouw relatie écht alles aan? Dan is Temptation Island op zoek naar jou”, schreef het castingbureau op hun Facebookpagina.

Wie zich geroepen voelt, moet zich twee weken kunnen vrijmaken in april. Daardoor kunnen we vermoeden dat het volgende seizoen er sneller zou komen dan volgend jaar. Maar voor je begint te dromen, deze oproep is enkel gelanceerd in Nederland. Bij VIJF ligt het nog niet vast of er een volgend seizoen komt.

“We bekijken nog of er een nieuw seizoen zal komen en wanneer dat dan gelanceerd zal worden. Nederland is al bezig met de voorbereidingen van het volgende seizoen, maar het is nog niet zeker of wij daaraan zullen meewerken”, laat de woordvoerster van VIJF weten.

Maar als we dus naar de kijkcijfers kijken, is de hype rond Temptation Island nog lang niet afgelopen.

Gesponsorde artikelen