@StationschefBMO maakt zich bekend: “Wil aantonen dat NMBS uit mensen bestaat”

“Het plan van deze account is/was aan te tonen dat “de nmbs” bestaat uit mensen. Mensen die al die vertragingen ook niet plezant vinden, mensen die soms zelf al wel eens vloeken op “de nmbs”, maar die er eigenlijk best graag werken.” Vanuit deze doelstelling ontstond het mysterieuze twitteraccount @StationschefBMO. Al maanden zijn pendelende tweeps in de ban van wie er nu eigenlijk achter schuilgaat. Op een studiedag rond sociale media in Gent werden gisteren enkele ‘geheimen’ ontrafeld.

1. Achter het account zitten twee mannen… 

2. … die Lode en Kim heten… (of dat zeggen ze toch)

3. … en die niet verlegen zitten om een grapje uit te halen.

Dat meteen werd gesmaakt op Twitter:

4. Al zitten er waarschijnlijk nog meer personen achter het account, zo bewijst deze mysterieuze tweet die werd verstuurd tijdens de presentatie van de twee heren hierboven:

5. En eigenlijk maakt hun identiteit helemaal niet uit. Wat telt, is de mooie acties die ze organiseren om het imago van de NMBS en de tevredenheid bij de reizigers te verbeteren. En daar moet volgens de mysterieuze mannen dan ook alle aandacht naartoe gaan.

“Dé @stationschefbmo bestaat eigenlijk niet, er zit wel veel van mij in, maar langs de andere kant is dat ook een rol die ik speel”, liet een van de stationschefs weten in een mailtje, verstuurd van een ‘geheim’ adres.

“En dat wil ik (of willen we) liefst zo houden, wat maakt het uit waar ik werk of wat mijn (of onze) naam is, op de een of andere manier is deze account een mooi verhaal geworden. Veel mooier dan ik ooit had durven denken. Soms is een verhaal mooier dan de persoon, door te veel aandacht naar de persoon gaat een deel van de kracht van deze account verloren. Nu kan “ik” eender welke stationschef zijn in eender welk station.”

Twitter houdt alvast van de anonimiteit rond de @StationschefBMO:

En de fans blijven even enthousiast:

Terecht natuurlijk, want het mysterieuze account rond de stationschef heeft al enkele mooie, hartverwarmende, grappige hashtagacties teweeggebracht, zoals…

De hashtag #nmbsocial:

De hashtag #nmbSint:

En de hashtag #trainwithaview:

Wie meer boodschappen en positieve acties van de twitterende stationschef wil bekijken, kan terecht op zijn (of hun?) blog: http://stationschef.wordpress.com/

Meer
Lees meer...