Steamz kondigt nieuwe fictiereeks ‘Onopgelost’ aan met Maksim Stojanac en Veerle Dejaeger

Streamz heeft recent een nieuwe reeks aan gekondigd. Het gaat om Onopgelost, een samenwerking met het Nederlandse Videoland. Maksim Stojanac en Veerle Dejaeger verzorgen in de reeks de hoofdrollen langs Vlaamse zijde.

De reeks Onopgelost draait rond professor criminologie Mia van der Linden die een kleine groep studenten uitkiest om cold cases op te lossen. Via een streng selectieproces selecteert ze zo een groep die bestaat uit de stille Ninthe, de knappe Jochem, de bitchy Vera, de nuchtere Charlie en Melvin met een fotografisch geheugen. Zij worden uitgedaagd om in oud bewijsmateriaal nieuwe dingen te zoeken over onopgeloste zaken.

Dat loopt echter fout als ze zich smijten op de zaak van het overleden jongetje Kevin Metsers uit 1993. Bij die case was procureur-generaal Olivier Hupkes betrokken. Al snel krijgen ze dan ook van hogerhand de opdracht om te stoppen met deze cold case. Daarop besluit het team buiten de wet treden. Zo hopen ze om toch de daders te vinden en eindelijk antwoorden te geven aan de nabestaanden. Ze zullen slim moeten omspringen met de wet en hun mogelijkheden om aan de juiste informatie te geraken.

Vlaams-Nederlandse cast

De rol van Mia van der Linden wordt gespeeld door de Nederlandse Georgina Verbaan (Frits & Franky, Klem). Verder bestaat de cast uit Maksim Stojanac (#LikeMe) als Jochem, Veerle Dejaeger (wtFOCK) als Vera, Marie-Mae van Zuilen (Klem) als Ninthe, Thorn de Vries (Flikken Maastricht) als Charlie, Xavier Molijn (Koeriers) als Melvin en Hajo Bruins (Baantjer) als Olivier Hupkes.

Onopgelost is vanaf 2025 in Vlaanderen te bekijken via Streamz.

Meer
Lees meer...