Left Right
scrollTop top

Steeds minder Responsible Young Drivers op oudejaarsnacht en dit jaar ook amper BOB-controles door gebrek aan agenten


Steeds minder Responsible Young Drivers op oudejaarsnacht en dit jaar ook amper BOB-controles door gebrek aan agenten

Politievakbond VSOA zegt dat er amper alcoholcontroles zullen zijn op Oudejaarsnacht door een gebrek aan beschikbare agenten. Ook het aantal Responsible Young Drivers daalt dit jaar, omdat er minder vrijwilligers zijn. 

Aan VTM Nieuws vertelt politievakbond VSOA dat er te weinig agenten beschikbaar zijn om op oudejaarsnacht veel alcoholcontroles te kunnen uitvoeren. Dat komt omdat veel agenten al worden ingezet om evenementen te bewaken. VTM Nieuws belde zelf naar verschillende politiezones en kreeg ook daar te horen dat er nergens grote controles op de planning staan.

Responsible Young Drivers

In De Standaard wordt dan weer geschreven dat er dit jaar een pak minder Responsible Young Drivers (RYD) zullen zijn. Dat zijn vrijwilligers tussen de 18 en 29 jaar oud die op oudejaarsavond mensen veilig terug naar huis brengen. Maar de organisatie vindt moeilijker vrijwilligers, onder andere omdat jongeren steeds later hun rijbewijs halen, zo zegt directeur van RYD Johan Chiers op Radio 1.

Maar hij heeft ook goed nieuws, want elk jaar doen er ook steeds minder mensen beroep op de diensten van RYD. “Mensen vinden betere alternatieven om thuis te geraken en dat is ook goed. Zolang mensen maar niet dronken gaan rijden”, voegt Chiers nog toe.

Gratis rit naar huis

Wie graag gebruik wil maken van een Responsible Young Driver, kan bellen naar het betalende nummer 0902/123 456. De lift naar huis is gratis. Maar je kan ook natuurlijk zonder alcohol het nieuwe jaar inzetten en zelf veilig naar huis rijden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…