Left Right
scrollTop top

Stel je voor dat je je smartphone vier keer per maand moet laden: nieuwe soort batterijen ontwikkeld


Stel je voor dat je je smartphone vier keer per maand moet laden: nieuwe soort batterijen ontwikkeld

Trucjes om de batterij van je smartphone langer te laten meegaan: binnenkort heb je ze waarschijnlijk niet meer nodig. Wetenschappers werken namelijk aan een type batterij dat tot acht keer langer meegaat dan de batterijen die we nu kennen. 

Slaat jouw hart ook een slag over als je je batterij onder de vijftien procent ziet duiken? Je bent niet alleen, we feel your pain. En ook de researchers van onder andere CalTech zijn de dagelijkse strijd beu, want zij hebben eindelijk een systeem gevonden dat ertoe zou kunnen leiden dat je batterij tot acht keer meegaat.

Vier keer per maand laden

Acht keer langer dan normaal, dat wil zeggen dat je je smartphone zo’n vier keer per maand moet laden en dan heb je nog wat speling. Een droom voor elke smartphonegebruiker die trouw al z’n apps sluit na gebruik om toch maar het extra percentje uit z’n batterij te persen. Dat wil trouwens ook meteen zeggen dat de batterij van je telefoon sowieso een langere levensduur krijgt.

Hier zijn een paar tips om je telefoon te beschermen tegen de warmte.

De sleutel van het geheim ligt ‘m in fluoride. We weten al sinds de jaren tachtig dat fluoride de capaciteit heeft tot meer energie-opslag dan de alkaline die nu nog schering en inslag is. Maar daar is ook een probleem aan verbonden: de fluoride in solide staat, warmt dan wel enorm op, wat het geen ideale batterij maakt voor de meeste apparaten.

Je smartphone ’s nachts laden kan echt geen kwaad.

Herlaadbare batterij

Maar nu hebben de wetenschappers van CalTech dus een manier gevonden om de fluoride in een liquide vorm om te zetten. Ze testten de combinatie van fluoride en een bepaald soort ether met een computersimulatie en de resultaten zien er veelbelovend uit. Het gaat ook meteen om een herlaadbare batterij, dus dat belooft voor je smartphone.

Momenteel is de batterij zeker nog niet klaar voor commercieel gebruik, maar de proeven bewijzen wel dat het kan, een batterij die langer dan twaalf uur meegaat. Tot dan zal je het moeten doen met onze tips om je telefoonbatterij langer te laten meegaan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636