Steracteurs hebben een collectieve offday, en dat kan weer een favoriet fataal worden

Steracteurs hebben een collectieve offday, en dat kan weer een favoriet fataal worden

Gio zal spijt hebben gehad als hij naar deze aflevering gekeken heeft, want zowat alle deelnemers hadden na zijn vertrek een collectieve offday. Enkel Tinne Oltmans zong één perfect nummer, en dat leverde haar de vrijstelling op. Ianthe Tavernier heeft een week van haar succes mogen genieten, maar nu zit ze op die gevreesde pijnbank. Samen met nog een keer Bab Buelens.

Exit Gio Kemper

De spannendste pijnbank tot nu toe, en we wisten dat er een topfavoriet zou afvallen. Gio overleefde z’n tweede pijnbank niet, waardoor Sieg De Doncker na zijn uitschuiver de weg naar de finale kon verderzetten. Gio had die datum misschien al in z’n agenda genoteerd, want hij verdiende het ook wel. Maar zelfs de achterban van Laura Tesoro kon hem niet redden tegen de razend populaire Sieg. Die zijn fans hebben hem wel een weekje in de steek gelaten, dus ze zijn gewaarschuwd. Zelfs Sieg is niet ongenaakbaar in deze wedstrijd.

Zij gaan door!

Sieg De Doncker – Little lion man (Mumford and sons) & Alane (Wes)

Sieg was duidelijk nog onder de indruk van zijn avontuur op de pijnbank, want Little Lion Man was een verzameling van valse noten. Vanaf het begin ging het fout, en hij wist zich maar matig te herpakken. Natuurlijk mogen we nog altijd niet vergeten dat hij weinig zangervaring heeft. Als favoriet zal het niveau toch opnieuw omhoog moeten, want de concurrentie wordt met de week steviger.

Daar kwam nadien nog eens bij dat iedere artiest in een vreemde taal moest zingen. Sieg koos voor het Kameroens, en we kunnen niet oordelen hoeveel woorden hij heeft uitgevonden. Gelukkig zat er een tolk die kwam vertellen dat het verrassend goed was. Ook de zangprestaties van Sieg was best in orde. Was hij trouwens in de kleerkast van Max Colombie van Oscar & The Wolf z’n outfit gaan uitkiezen?

De jury was vriendelijk voor Sieg, en tot de grote frustratie van Ingeborg noemde Gers hem nog maar eens z’n favoriet. Vorige week zaten zijn twee favorieten op de pijnbank, dus misschien vergeten de mensen door Gers te stemmen? Deze week liep dat gelukkig goed af.

Michiel De Meyer – Perfect (Ed Sheeran) & Marina (Rocco Granata)

Stilaan begint ook Michiel De Meyer steken te laten vallen. Dus kiest hij voor het terrein waar hij zich het beste voelt, waardoor zelfs Ed Sheeran een musicalnummer dreigt te worden. Het was lang niet zo perfect als de titel van het nummer, maar over de hele lijn presteerde hij op niveau. Gers Pardoel kon het opnieuw niet laten om te verklappen dat het tijdens de repetitie veel minder goed zat.

Nadien waagde hij zich aan het bekende Marina, en eigenlijk deed hij dat lang niet slecht. Menig Italiaan zou stevig meegedanst hebben met de versie van Michiel. Hij schudde gelukkig zijn musicalimago in dit geval ook een beetje van zich af.

De vrouwelijke kledingstukken vlogen inmiddels weer op het podium, waardoor Michiel als outsider mag beginnen dromen van een stunt in de finale. Hij heeft immers nog altijd niet op die pijnbank gezeten.

Tinne Oltmans – Don’t let me down (The Chainsmokers) & Wer bisto (Twarres)

Ook Tinne nam een heel aarzelende start, en zo kon ze ons andermaal niet echt bekoren. Maar ze heeft een serieuze achterban en die zal alleen maar groter worden, nadat ze moedig heeft toegegeven dat ze naar een psycholoog gaat. Heel herkenbaar voor jongeren die zich schamen om hiervoor uit te komen. En dan was het mindere optreden haar snel vergeven. Uiteindelijk heeft Tinne ook een ganse choreografie uitgevoerd, en dat moet een steracteur eveneens kunnen.

Overtuigen deed Tinne des te meer met het betoverende Wer bisto van Twarres. Voor ons de beste prestatie van Tinne in de hele wedstrijd. Het bewijs dat je niet meer nodig hebt dan een goed liedje, oordeelde Kristel terecht. En die goede prestatie leverde haar de allerlaatste vrijstelling van de show op. Vanaf volgende week ligt de beslissing dus weer volledig bij de kijkers. Tinne zit helemaal op koers.

DE PIJNBANK:

Bab Buelens – Smooth operator (Sade) & Laura non c’è (Nek)

Bab slaagt er maar niet in om Ingeborg te overtuigen. Ze vond dat Bab bij Smooth Operator zong alsof ze in de lobby van een hotel voor een aperitief drinkend publiek stond op te treden. Daarmee sloeg ze volgens ons de nagel op de kop, maar Gers werd even kwaad op z’n collega. Lag het dan aan het nummer dat nogal stoffig was?

Afgestoft begon Bab dan aan haar Italiaanse nummer, en deze keer kon ze niet verbergen dat dit soort liedjes haar gewoon niet liggen. Een dikke pluim voor de uitspraak van het Italiaans, maar veel zangnoten zaten er niet tussen. Jammer na haar zeer puike prestatie van vorige week. De jury zag het door de vingers en Ingeborg had al spijt van het feit dat ze zo streng is geweest.

Het publiek strafte Bab helaas af met haar derde pijnbank. Wordt het haar deze keer fataal?

Ianthe Tavernier – Love never felt so good (Michael Jackson) & Pata pata (Miriam Makeba)

Dat Ianthe kan zingen, heeft ze vorige week bewezen. De studio daverde nog na, maar dan begon ze met een paar erg scheve noten. Het leek de tendens bij de meeste deelnemers deze week: zwak beginnen. Maar ze herpakte zichzelf wel en de jury had dat ook gemerkt. Bovendien danste ze erbij, wat het allemaal iets moeilijker maakte.

In het begin van haar tweede nummer solliciteerde Ianthe in het Zuid-Afrikaans meteen naar de meest valse noot die al in Steracteur Sterartiest werd geproduceerd. Ze maakte er wel een feestje van, en met een paar cocktails in de maag zou dit nog wel leuk geweest zijn. Maar de vrijstelling zat er vandaag niet in.

Een vrij groot contrast met vorige week, maar dat heeft echt met de nummerkeuze te maken. Dus hopelijk kiest ze volgende week verstandiger, want ze blijft de enige deelnemer die ons al kippenvel wist te bezorgen. Maar dan zal het publiek wel moeten stemmen, want Ianthe staat een week na haar triomf met beide voeten op de grond … en op de pijnbank.

Gesponsorde artikelen