Stopt ‘F.C. De Kampioenen’ of niet? Na Boma zien ook deze twee hoofdrolspelers het niet meer zitten

Stopt ‘F.C. De Kampioenen’ of niet? Na Boma zien ook deze twee hoofdrolspelers het niet meer zitten

Komt er nog een vierde film van F.C. De Kampioenen of niet? Daarover zijn de acteurs van de nog steeds populaire reeks en films het niet eens. Naast Marijn Devalck (Boma) lijken ook Carry Goossens (Oscar) en Danni Heylen (Pascale) geen zin meer te hebben om door te gaan.

F.C. De Kampioenen 3: Forever is op dit moment te zien in de cinema, maar meer dan over de film zelf, wordt er gebabbeld over het voortbestaan van De Kampioenen. Marijn Devalck dropte vorige week een bom door te zeggen dat hij geen zin meer heeft om door te gaan als Balthasar Boma.

Eerder had ook al Carry Goossens laten weten dat de derde film voor hem een afscheid is en op die beslissing lijkt hij niet terug te keren. In de reeks verdween Oscar Crucke al na vier seizoenen, maar voor de laatste twee films keerde hij terug.

En ook Pascalleke, de love interest van zowel Boma als Oscar, lijkt te twijfelen over een eventuele vierde Kampioenenfilm. “Eigenlijk is het voor mij mooi geweest. Alle goede dingen bestaan uit drie, hé. Maar zeg nooit nooit. Als we toch iedereen meekrijgen, zeg ik ook niet nee”, zegt Danni Heylen in TV Familie.

VRT

“We hopen op 500.000 bezoekers”

En iedereen mee krijgen, dat lijkt voor de rest wel te lukken. Voor Jan Verheyen, regisseur van de laatste twee films van F.C. De Kampioenen, hangt het vooral af van het eventuele succes van F.C. De Kampioenen 3: Forever.

“We hopen op zo’n 500.000 bioscoopbezoekers. Da’s fenomenaal veel de dag van vandaag, maar niet onmogelijk”, zegt de regisseur in TV Familie. “Kampioen zijn blijft plezant lokte 765.000 mensen en Jubilee General 678.000. Loopt Forever net zo goed, dan wordt een vierde film mogelijk.”

VRT

“Meent Marijn Devalck zijn afscheid deze keer wel écht?”

De meeste acteurs lijken alleszins nog zin te hebben in zo’n vierde film. “Ik weet dat cinema moeilijke jaren beleeft, maar ik ga ervan uit dat deze film opnieuw een succes zal worden. Dus nee: ik denk niet dat dit ons afscheid wordt”, zegt Jacques ‘DDT’ Vermeire. “Ik ben het nog lang niet beu.”

Ook Ben Rottiers (Pol), Ann Tuts (Doortje), Johny Voners (Xavier), An Swartenbroeckx (Bieke), Herman Verbruggen (Marckse) en Loes Van den Heuvel (Carmen) laten in TV Familie alleszins weten dat ze nog niet willen stoppen. Dat zeiden ze eerder ook al voor de camera’s van VTM.

De acteurs beseffen wel dat De Kampioenen zonder Balthasar Boma niet hetzelfde zullen zijn. “Maar ’t is nog maar de vraag of Marijn zijn afscheid deze keer wel écht meent”, besluit Loes Van den Heuvel, verwijzend naar het feit dat hij ook na de vorige film al zijn afscheid aankondigde.

VRT

Gesponsorde artikelen