Stout oudje: Mieke uit aankomende seizoen ‘Hotel Römantiek’ was samen met een priester!

Stout oudje: Mieke uit aankomende seizoen ‘Hotel Römantiek’ was samen met een priester!

Het alom geprezen VIER-programma ‘Hotel Römantiek’ maakt volgende week zijn langverwachte terugkeer. We zullen binnenkort dus weer kunnen genieten van romantische 65-plussers. Maar romantischer dan het verhaal van weduwe Mieke Verlaak wordt het echt niet. De 67-jarige deelneemster beleefde namelijk een ware verboden liefde. Ze werd verliefd op een priester, en die “heeft voor mij zijn Kerk verlaten en werd de man van mijn leven”.

Mieke is met haar 67 jaar de jongste van de zestien vrijgezelle 65-plussers die meedoen aan het VIER-programma, maar ook zij heeft al heel wat meegemaakt. “41 jaar ben ik getrouwd geweest”, vertelt ze in Het Nieuwsblad. “Een fantastisch huwelijk.” Maar dat huwelijk had heel wat voeten in de aarde, want André mocht eigenlijk niet trouwen. Hij was namelijk priester. Opvallend detail: André was met zijn 37 jaar toen ook 14 jaar ouder dan Mieke, die 22 was.

Geheime boodschap

“Ik had er geen benul van dat André verliefd op mij was. Maar plots biechtte hij het aan me op”, vertelt Mieke. “André vroeg me of ik ook gevoelens voor hem had, en of ik wilde afspreken. Maar dat mocht natuurlijk niet geweten zijn. Hij zei dat ik mijn antwoord in een geheime boodschap moest opsturen. Een briefje met: de afspraak gaat wel of niet door.”

Liefde op het eerste gezicht was het voor Mieke wel niet. Maar toen ze even voor zichzelf opsomde wat ze in een partner zocht, kwam ze al snel tot de conclusie dat André de perfecte man was voor haar. “Drie weken later waren we een koppel. Et voilà, pastoor Van Dyck was plots míjn André.” Als onderpastoor was het voor André natuurlijk niet toegestaan een vrouw te hebben, maar zijn liefde voor Mieke was zo groot dat hij besloot om uit de Kerk te stappen. “We bleven beiden gelovig, maar André kon zich niet meer vinden in de Kerk. Hij ging er weg voor mij en werd de man van mijn leven.”

Verboden liefde

Voor de ouders van Mieke was haar relatie met André duidelijk not done. Vooral haar vader kon het niet accepteren. Maandenlang sprak hij dan ook geen woord tegen zijn dochter. Maar de liefde was zo sterk dat de twee toch samen bleven. Zo kregen ze ook twee kinderen samen.

Na 41 jaar gelukkig getrouwd geweest te zijn, moest Mieke echter afscheid nemen van haar man, die overleed aan een hersenbloeding. De vrijgezelle mannen in Hotel Römantiek zullen trouwens hun best mogen doen om Mieke te verleiden, want “tippen aan André is bijna onmogelijk”.

VIER

Gesponsorde artikelen