‘StreetDance 3D’-regisseurs komen met nieuwe breakdance-film: ‘Breaking Point’

Break- en streetdancers van over de hele wereld hebben vast ooit gehoord van de Britse StreetDance-films. De eerste film uit 2010 genaamd StreetDance 3D was namelijk uitgeroepen tot de best verdienende onafhankelijke Britse film van dat jaar. En de regisseurs van die hitfilm komen nu met een nieuwe soortgelijke film op de proppen: Breaking Point.

Goed nieuws voor alle fans van de StreetDance-films, want Dania Pasquini en Max Giwa, de regisseurs van de populaire films StreetDance 3D (2010) en het vervolg daarop StreetDance 2 (2013), komen binnenkort met een nieuwe film over breakdancing. Die speelfilm zal Breaking Point heten, waarschijnlijk vernoemd naar de nieuw gevormde dansgroep uit de eerste film, bestaande uit breakdancers en balletdansers.

De nieuwe film wordt omschreven als “een met adrenaline gevulde, energieke duik in de wereld van breakdancing”, klinkt het bij Variety.

Breaking Point

De Hollandse Niek Traa, de breakdancer die we zagen in StreetDance 2 uit 2013, zal ook terugkeren voor de nieuwe film en de choreografie van de dansscènes op zich nemen. Enkele van ’s werelds beste internationale breakdancers waaronder Kid Karam, Roxy en Jilou zullen ook hun opwachting maken in de film. HanWay Films verzorgt de wereldwijde distributie voor de film, die in april 2022 in productie gaat.

Groepje dansers/acteurs uit StreetDance 3D (2010) met in het midden George Sampson, winnaar seizoen 2 van Britain’s Got Talent (2008) – bron: COLLECTION CHRISTOPHEL/Isopix

Breaking Point zal de eerste film zijn in wat een tweedelige franchise zal worden. De nieuwe film vertelt het verhaal van twee breakdancende zussen die vechten met hun rivalen en met elkaar om het tot de wereldkampioenschappen in Londen te schoppen, zodat ze zich kunnen meten met de beste breakdancers over de hele wereld. “Als ze hun verschillen kunnen overwinnen en hun stempel kunnen drukken op dit wereldtoneel, zouden ze zomaar kunnen gaan dromen van een reis naar de Olympische Spelen in 2024”, leest de premisse. “Deel 2 zal ons helemaal meenemen naar de eigenlijke Olympische Spelen van Parijs.”

Breaking Point is een Future Artists Entertainment productie, gefinancierd door Sky en Ingenious. Sky, Red Bull Studios en Future Artists Entertainment ontwikkelden het script, dat werd geschreven door Sally Collett op basis van een verhaal van Rachel Hirons. Sky behoudt de Britse en Duitse rechten.

Breakdance

De nieuwe film echoot het echte leven, want de Olympische Spelen van 2024 in Parijs zullen, voor de allereerste keer, breakdancing verwelkomen als een officiële Olympische sport.

Matt Williams, de producer en de CEO van Future Artists Entertainment, zei in een verklaring: “Breaking Point is een kans om een wereldwijde dansfranchise te lanceren die breakdance naar het mainstream publiek brengt. Een blik van binnenuit in de ongelooflijke en ultracompetitieve wereld van breakdance, maar tegelijkertijd een herkenbaar menselijk verhaal over twee zussen.”

Gabrielle Stewart, de eindverantwoordelijke van HanWay Films, voegde toe: “We vonden het allemaal geweldig om te zien hoe skateboarden vorig jaar op de Olympische Spelen in Tokio verscheen. En er was een groot enthousiasme toen Parijs breakdancing promootte tijdens de slotceremonie als een kenmerkende toevoeging aan de Olympische Spelen van 2024, een erkenning van hoe groot breakdance wereldwijd is geworden. We hebben hier zo’n geweldige kans om de geliefde dansfilmfranchise te herdefiniëren en nieuw leven in te blazen, en het naar nieuwe hoogtes te brengen door enkele van ’s werelds beste breakdance-atleten te laten optreden, en ervoor te zorgen dat dit de definiërende dansfranchise van het decennium wordt.”

Bekijk hieronder het finale optreden van de danscrew Breaking Point uit StreetDance 3D:

Meer
Lees meer...