Studio 100 maakt animatiereeks van Stranger Things: “De onderhandelingen duurden anderhalf jaar”, zegt Hans Bourlon

Studio 100 mag een animatiereeks ontwikkelen van de succesvolle tv-serie Stranger Things. Een dochteronderneming van het entertainmentbedrijf, de Australische animatiestudio Flying Bark Productions, haalde na onderhandelingen met Netflix de opdracht binnen. Hans Bourlon, mede-oprichter van Studio 100, vertelt aan Business AM hoe dat verliep.


Beluister hier het volledige interview met Hans Bourlon:


Waarom is dit belangrijk?

De animatiereeks moet het merk Stranger Things verder zetten nadat straks het laatste seizoen van de Netflix-reeks verschijnt. Ook voor Netflix hangt er dus veel vanaf. Deze productie is uiteraard belangrijk voor de naamsbekendheid van Studio 100.
  • “Wij zijn een service studio. Wij zijn geen eigenaar van Stranger Things. We hebben ongeveer anderhalf jaar onderhandeld, vooral inhoudelijk, hoe het er moest uitzien, de animatievorm. We hebben al heel veel visuals. Maar wij mogen niks tonen. Men is bijzonder streng en ze willen zelf op het juiste moment communiceren.”
  • “Wij zijn al langer bezig met content voor volwassenen. We hebben animatie voor Disney+ gemaakt. Wij zijn ook bezig voor Paramount en Nickelodeon US, allemaal vanuit onze Australische studio. In de Benelux zijn wij volop bezig met musicals voor volwassenen. Dat is het gros van onze omzet in de Benelux”, legt Bourlon uit.
  • “Om in economische termen te spreken: ons bedrijf is zich wel degelijk al een hele tijd aan het omkatten van activiteiten gericht op gezinnen met kindjes naar ook activiteiten gericht op volwassen. (…) Die enorme inktvlek breidt zich altijd maar uit.”

(fjc)

Meer
Lees meer...