Super Nintendo World-pretpark zal “klaar zijn voor de Olympische Spelen” en is “het wachten meer dan waard”

Nintendo heeft een aantal tegenvallende resultaten moeten goedpraten in een Q&A met hun aandeelhouders. Daarbij wezen ze op een nieuw, op online gericht, Switch-game maar vooral ook naar de Super Nintendo World-pretparken. Het Japanse bedrijf stelde dat ze “alles in het werk stellen om klaar te zijn voor de Olympische Spelen”. Ze hebben dus nog tijd tot juli 2020, maar “ze zullen het wachten meer dan waard zijn”, zo meent Nintendo. 

Uit een Q&A tussen Nintendo en haar aandeelhouders was een hoop interessante informatie te halen. Het Japanse bedrijf deed het niet zo goed als op voorhand werd verwacht. Zowel Pokémon: Let’s Go als Super Smash Bros. Ultimate scoorden goed, maar niet op de manier dat Nintendo wou. “Met Pokémon: Let’s Go vroegen we onszelf af ‘hoe kunnen we die gamers bereiken die, bijvoorbeeld, Pokémon GO spelen maar nog nooit een Nintendo Switch in handen hebben gehad?'”, legt Satoru Shibata, het hoofd van de marketingafdeling van Nintendo, uit.

Diezelfde gedachtegang gold voor Super Smash Bros. Ultimate: het opzet was altijd om nieuwe gamers naar Nintendo te lokken. En daar slaagde het bedrijf dus niet genoeg. “Als je kijkt naar wie die games hebben gekocht, dan ben ik er niet van overtuigd dat we daar volledig in geslaagd zijn”, bekent Shibata.

Nintendo 3DS

Maar dat was niet het enige tegenvallende nieuws. De verkoop van hun 3DS stokte ook sterker dan Nintendo aanvankelijk verwachtte. Hoewel de release van games voor de handheld stilaan begint te minderen, ging Nintendo er toch nog van uit dat de verkoop zou aanblijven. Maar de markt voor de 3DS “is sneller afgenomen dan we hadden geanticipeerd”, vertelt Nintendo-baas Shuntaro Furukawa.

Al wil dat niet zeggen dat Nintendo er daarom mee ophoudt. “Door vooral ouders die een eerste gameconsole willen kopen voor hun kinderen blijft er toch vraag naar”, bevestigt Furukawa het vertrouwen in de console. “Daarom blijft ons uitgangspunt om met zowel de Nintendo Switch als de Nintendo 3DS als onze grote platformen verder te gaan.” Van die Nintendo Switch kondigden de Japanners trouwens al een kleinere, goedkopere versie aan.

Nieuw Nintendo Switch-game

En de tegenvallende cijfers bleven maar komen, want ook Nintendo Switch Online, de online dienst voor de Nintendo Switch, lijkt te slabakken. De Japanners merkten dat steeds meer gamers kiezen voor abonnementen van een maand, in tegenstelling tot bij de lancering waar de meesten nog jaarabonnementen namen. Maar daar lijkt Nintendo de oplossing voor klaar te hebben, want ze kondigden meteen een nieuw game voor de Switch aan waarbij de nadruk zal liggen op online.

“Naast de titels die we al hebben aangekondigd voor een release in 2019, bereiden we nog een hoop games waar onze consumenten blij van zullen worden voor voor release, waaronder eentje die perfect past op Nintendo Switch Online”, maakte Shinya Takahashi, hoofd van Nintendo’s game development, bekend.

Super Nintendo World

Al dat slechte nieuws probeerden ze bij Nintendo wat te verdoezelen door meer informatie te geven over een ondertussen al lang vergeten project: Super Nintendo World. Eind 2016 al raakte bekend dat het Japanse gamingbedrijf, in samenwerking met Universal, aan het werken was aan eigen pretparken. Sindsdien bleef het ijzig stil rond het project, maar de aandeelhouders konden wel wat goed nieuws gebruiken, dus losten ze bij Nintendo voor het eerst sinds lang nog wat informatie over hun langverwachte parken.

“Omdat de themaparken deel zullen uitmaken van Universal Parks & Resorts kunnen we niets zeggen dat we nog niet eerder hebben aangekondigd, maar we doen er alles aan om de voorbereidingen zo snel mogelijk te laten verlopen. Universal Studios Japan is een van onze grootste prioriteiten”, stelde de iconische game-ontwikkelaar en vertegenwoordiger van Nintendo, Shigeru Miyamoto. “We doen er alles aan om klaar te zijn voor de start van de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.” En zo gek is dat ook niet. Toen op het einde van de vorige Olympische Spelen in Rio de fakkel werd doorgegeven aan de nieuwe gaststad, verscheen premier Shinzo Abe in ware Mario-stijl in het stadion (zie tweet).

Parken in Japan, Hollywood en Orlando

Maar ook buiten Japan zullen we binnenkort kunnen genieten van de Nintendo-themaparken, want “na de opening in Japan, zullen er Super Nintendo World-gebieden worden gebouwd in Hollywood en Orlando”. “Het bouwwerk voor ons gebied in Universal Studios Japan maakt vooruitgang en de bouw van de binnenkant zal op grote schaal gaan beginnen”, laat Miyamoto weten, die duidelijk enthousiast is: “Ik denk dat het echt het wachten waard zal zijn!”

Als de Super Nintendo World-themagebieden even indrukwekkend zijn als de huidige Wizarding World of Harry Potter in Universal Orlando, kunnen we ons inderdaad aan iets fenomenaal verwachten. Wij trokken onlangs naar Orlando en maakten er de ultieme Harry Potter-ervaring mee. Maar het is dus nog tot juli 2020 afwachten of we ons binnenkort ook een echte Mario zullen voelen!

Meer
Lees meer...