Left Right
scrollTop top

Superheldenserie ‘Jupiter’s Legacy’ amper een maand na de lancering gecanceld door Netflix


De concurrentiestrijd tussen de streamingplatformen is bikkelhard. Series zijn er in overvloed, wat ook wil zeggen dat reeksen meteen moeten presteren. Gebeurt dat niet, dan wordt de stekker eruit getrokken. Zo werd vorige maand nog The Irregulars geannuleerd door Netflix, nadat de streamingdienst eerder had laten weten dat de reeks zeker een tweede seizoen zou krijgen. Niet dus. Nu is Jupiter’s Legacy het nieuwste slachtoffer.

Ook Jupiter’s Legacy wordt na één seizoen en amper een maand na de lancering van de reeks gecanceld, hoewel de serie eindigt op een cliffhanger. Het verhaal draait rond een nieuwe generatie jonge superhelden die staan te popelen om hun waarde te bewijzen. Hun ouders houden er immers na bijna een eeuw bescherming te hebben geboden aan de wereld mee op. De jongeren worstelen met de torenhoge verwachtingen die de wereld tegenover hen koestert, als gevolg van de publieke reputaties van hun ouders.

Nochtans zijn er grote plannen bij Netflix. Jupiter’s Legacy maakt deel uit van Millarworld, een reeks superheldenverhalen van Mark Millar waarop Netflix de rechten heeft verworven. Hiermee wil Netflix de (bescheiden) concurrentie aangaan met het MCU en DC Comics door zelf hun superheldenuniversum uit te bouwen.

Supercrooks

Die plannen zijn overigens nog niet helemaal opgeborgen. Mark Miller heeft op de sociale media gedeeld dat hij werkt aan een live-action Supercrooks-reeks. Die reeks zal zich afspelen in hetzelfde universum als Jupiter’s Legacy, maar zal zich focussen op de schurken. “De schurken zijn altijd het leukste gedeelte aan een superheldenverhaal”, schrijft hij. “We willen graag verkennen hoe het voelt om de slechterik te zijn in een wereld vol met helden wiens enige doel het is om je de gevangenis in te zwieren.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…