Left Right
scrollTop top

Netflix stelt nieuwe superheldenserie ‘Jupiter’s Legacy’ voor


Jupiter’s Legacy Netflix
© Netflix

Netflix heeft de eerste beelden vrijgegeven van de aankomende serie Jupiter’s Legacy. Deze superheldenreeks is gemaakt door Steven S. DeKnight op basis van comics van Mark Millar en Frank Quitely.

Series over superhelden zijn populairder dan ooit. Amazon Prime scoort al twee seizoen met The Boys, terwijl Disney+ een hit te pakken heeft met WandaVision en nog meer plannen heeft. Netflix smijt zich nu ook op het genre en doet dat met Jupiter’s Legacy waarvan het zojuist de eerste beelden deelde.

Mark Millar

“Wat als de coolste man ter wereld, zoals Superman, trouwde met de coolste vrouw ter wereld, zoals Wonder Woman, en ze deze vreselijke kinderen hadden?”, zo omschrijft Mark Millar zelf Jupiter’s Legacy in een interview met Entertainment Weekly. Hij is de bedenker van de comics waarop de nieuwe Netflix-reeks gebaseerd is. Eerder werk van de 51-jarige Schot omvat onder andere Superman: Red Son, Civil War en Wolverine: Old Man Logan.

Josh Duhamel en Leslie Bibb

Voor de herwerking van zijn verhalen tot een serie deed Netflix beroep op Steven S. DeKnight (Spartacus, Daredevil). De hoofdrollen zijn voor Josh Duhamel (Sheldon Sampson) en Leslie Bibb (Grace Sampson). Zij spelen het mythische superheldenkoppel dat twee kinderen heeft: Chloe, gespeeld door Elena Kampouris, en Brandon, gespeeld door Andrew Horton.

Het verhaal van Jupiter’s Legacy speelt zich deels af rond de financiële crisis van de jaren 1920 en deels in het heden. In het verleden zien we hoe Sheldon Sampson de superheldengroep The Union vormt. Zij zorgen voor jaren van stabiliteit, maar na een eeuw beginnen sommigen zich af te vragen wat er zou gebeuren als ze de regels ineens niet meer volgen.

Bekijk de eerste trailer van Jupiter’s Legacy

Zoek je in tussentijd iets anders om te bekijken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

(uv)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428