‘The Boys’-showrunner lost pikant detail over derde seizoen

De populaire reeks The Boys krijgt in het derde seizoen een wel heel opvallende aflevering. Dat blijkt uit een tweet van showrunner Eric Kripke. Daarin onthult hij dat de zesde aflevering de naam Herogasm heeft en die term komt ook voor in de comics waarop de Amazon Prime-serie gebaseerd is.

Dat The Boys maar weinig taboes heeft, is al langer duidelijk. In de eerste twee seizoenen zagen we onder andere aanrandingen, machtsmisbruik, bloederige moorden en veel seks en drugs. Daarnaast spot de reeks ook opzichtig met aanhangers van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en wordt zelfs de link met nazisme gelegd.

Herogasm

Datzelfde recept lijkt ook in het derde seizoen terug te komen. Tot nu toe was daarover maar weinig bekend, maar nu heeft showrunner Eric Kripke toch een pikant detail gelost. Op Twitter deelde hij namelijk de eerste pagina van het script van de zesde aflevering. Die kreeg de opvallende titel Herogasm.

Herogasm is een term die ook voorkomt in de comics over The Boys. Het slaat op een moment waarop The Seven zogezegd de aarde verlaten op missie tegen een buitenaardse bedreiging. In werkelijkheid trekken ze echter naar een eilandresort waar een waar bacchanaal plaatsvindt. De superhelden doen zich een weekend lang tegoed aan enorm veel seks en drugs. “Iedereen daagde mij uit om deze aflevering te maken”, schrijft Kripke dan ook bij zijn tweet.

Wat is The Boys?

The Boys wordt dan wel omschreven als een superheldenserie, toch is het helemaal niet wat je daarbij verwacht. De reeks lacht daarentegen op een subtiele, satirische manier met het genre.

In het universum van The Boys werken superhelden voor de multinational Vought International. Zij verzorgen hun marketing en zorgen ervoor dat ze zoveel mogelijk geld opbrengen. Maar terwijl de superhelden door het grote publiek vereerd zijn, blijken ze achter de schermen vaak arrogant en corrupt te zijn. De reeks is te zien op Amazon Prime Video, dat je in België kan nemen voor amper 2,99 euro per maand.

READ MORE: Superheldenserie ‘The Boys’ krijgt spin-off bij Amazon

Meer
Lees meer...