Superheldenserie ‘The Boys’ krijgt spin-off bij Amazon

Goed nieuws voor de fans van de populaire superhelderserie The Boys op Amazon Prime Video. De reeks krijgt namelijk binnenkort een spin-off. Wanneer die precies te zien zal zijn, is nog niet geweten.

Bij ons is The Boys nog niet echt bekend bij het grote publiek. In de Verenigde Staten is de reeks van Amazon Prime Video daarentegen wel een gigantisch succes. Het tweede seizoen is zelfs de meest succesvolle Amazon Original ooit en heeft miljoenen kijkers. De eerste drie afleveringen daarvan staan sinds 4 september op de streamingdienst. Sindsdien komt er wekelijks een nieuwe aflevering bij. De seizoensfinale wordt op 9 oktober gelanceerd.

Spin-off

Reden genoeg dus voor Amazon om de franchise van The Boys verder uit te breiden. De aangekondigde spin-off zou al langer in de maak zijn, maar nu versneld worden door het succes van de originele reeks. Craig Rosenberg, uitvoerend producent van The Boys, is de showrunner van deze spin-off.

Die reeks zal zich afspelen op een speciale universiteit voor jonge superhelden die gerund wordt door Vought International. Daar worden de puberende Supes op fysiek, seksueel en moreel vlak op de proef gesteld. Ze strijden er namelijk voor de beste contracten en interessantste opdrachten binnen Vought. Uiteraard zal ook deze spin-off een R-rating krijgen.

Crew

Showrunner Craig Rosenberg schreef ook de pilot van deze spin-off, die voorlopig nog geen naam heeft. Daarnaast is The Boys-bedenker Eric Kripke betrokken als uitvoerend producent, net als Seth Rogen, Evan Goldberg, James Weaver, Neal H. Moritz en Pavun Shetty. Over de cast is nog niets geweten.

Wat is The Boys?

The Boys wordt dan wel omschreven als een superheldenserie, toch is het helemaal niet wat je daarbij verwacht. De reeks lacht daarentegen op een subtiele, satirische manier met het genre.

In het universum van The Boys werken superhelden voor de multinational Vought International. Zij verzorgen hun marketing en zorgen ervoor dat ze zoveel mogelijk geld opbrengen. Maar terwijl de superhelden door het grote publiek vereerd zijn, blijken ze achter de schermen vaak arrogant en corrupt te zijn. De reeks is te zien op Amazon Prime Video dat je in België kan nemen voor amper 2,99 euro per maand.

Meer
Lees meer...