Taylor Swift veroorzaakt opnieuw kleine aardbeving tijdens concert in Zürich

Het recente concert van Taylor Swift heeft voor onverwachte seismische activiteit gezorgd. De zangeres stond de voorbije dagen in de Zwitserse hoofdstad Zürich en daarbij hebben de fans letterlijk en figuurlijk de grond doen trillen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurde. Ook in Seattle zorgden de fans al voor een kleine aardbeving.

Taylor Swift is op dit moment bezig met haar The Eras Tour. Die tour ging vorig jaar van start en was ondertussen al in verschillende werelddelen te zien. Sinds mei is de zangeres bezig aan het Europese luik van die tour. Zo stond ze al een eerste keer in Londen en was vorig weekend Amsterdam aan de beurt. Toch is het Zürich dat nu opvallend in het nieuws komt.

Aardbeving

De voorbije dagen was Taylor Swift te zien in het Letzigrund Stadion. Daar gingen fans zo hard uit de bol dat er tijdens het concert seismische sensoren in de omgeving zijn geactiveerd. Die registreerden bewegingen en vibraties van de grond. De seismische activiteit werd gemeten en bevestigd door lokale seismologen.

Hoewel het niet de eerste keer is dat zoiets gebeurt, blijft dit toch opvallend. Tijdens een van Swifts vorige shows in Seattle zorgden de fans zelfs voor een aardbeving van 2,3 op de schaal van Richter. Daarmee brak de zangeres het record van American Football-speler Marshawn ‘Beast Mode’ Lynch die met een belangrijke touchdown ook al voor zo’n kleine aardbeving had gezorgd.

The Eras Tour

Ook in Europa heeft Taylor Swift nog enkele kansen om nog zo’n aardbeving te veroorzaken. De komende tijd is de zangeres nog te zien in Milaan, Gelsenkirchen, Hamburg, München, Warschau en Wenen. Uiteindelijk zal Swift terugkeren naar het Wembley Stadion in Londen om haar Europese tour af te sluiten.

Meer
Lees meer...