Left Right
scrollTop top

Tekenen dat Bitcoin de wereld doet veranderen


Geschreven met input van Bitcoin System App.

Sinds Satoshi Nakamoto Bitcoin introduceerde in 2008, heeft cryptocurrency een impact gehad op hoe mensen geld waarnemen. Daarnaast is ook de manier waarop individuen en bedrijven geld ontvangen, verzenden en uitgeven, veranderd met de introductie van deze virtuele valuta. Bitcoin behoort ondertussen tot één van de innovaties met impact op de moderne wereld.

Bitcoin kan wereldwijd rekenen op erkenning, daarnaast neemt het aantal mensen en organisaties dat deze cryptocurrency accepteert als een manier van gelduitwisseling toe.

Bitcoin kende sinds 2017 een consistente en merkbare groei, bovendien is het wereldwijde gebruik ervan consequent toegenomen. Bitcoin heeft een wereldwijde impact, zo valt hieronder te lezen. 

Bitcoin-acceptatie en -adoptie

Er is een opmars in personen, bedrijven en organisaties die Bitcoin accepteren als betaalmethode. Dit zou te danken kunnen zijn aan de efficiëntie ervan: je kan Bitcoins onmiddellijk naar iedereen ter wereld verzenden. Vergeleken met bank transfers die soms dagen of weken in beslag nemen, is dit een aanzienlijk snellere methode. 

Bitcoin laat een onuitwisbaar en digitaal spoor na, dat derden elimineert. Op deze manier kan er geld worden overgemaakt, zonder extra kosten. Het gevolg hiervan voelen ze wereldwijd bij kredietmaatschappijen en banken. 

Kleine bedrijven en particulieren wenden zich tot Bitcoin, in de hoop hun winstmarges te vergroten. Met de wereldwijde toenemende acceptatie van cryptovaluta, voelen meer bedrijven de druk om deze manier van betaling te accepteren om ervoor te zorgen dat ze geen klanten verliezen.

Bovendien was er ook een stijging bij gebruikers die geen toegang hebben tot een bankrekening, maar via Bitcoin wel toegang krijgen tot fondsen en kapitaal. Platformen zoals Bitcoin System worden hier onder andere voor gebruikt.

Investeringen van technologiebedrijven in Bitcoin

De consistente groei van Bitcoin is voor techreuzen een reden om in cryptocurrency te investeren. Deze investeringen hebben de basis gelegd voor de ontwikkeling van mobiele apps en een betere economie, cyberbeveiliging en de financiële sector. Enkele voorbeelden van techreuzen die Bitcoin-betalingen accepteren zijn: Overstock, Dish, Expedia, Microsoft en Dell. Daarnaast werd er ook een toenemend aantal Bitcoin-geldautomaten wereldwijd geregistreerd. 

Verder zijn investeringen in risicokapitaal in Bitcoin ondertussen meer dan €280 miljard waard. Dergelijk risicokapitaal genereren een aanzienlijke hoeveelheid rijkdom in de cryptocurrency-wereld, met een groot rendement uit verschillende langetermijn projecten.

Er wordt voor Bitcoin op een positieve toekomst gerekend, mede omdat cryptocurrency technologie en financiën combineert. Bovendien betekent het wereldwijde bereik en de acceptatie van Bitcoin dat deze aan populariteit wint.

Bitcoin slaagt erin meer entiteiten aan te trekken, omdat het geen inmenging of invloed van de overheid heeft. De blockchain-technologie achter die achter de cryptocurrency zit, zet ook verandering in gang dankzij de snelheid, veiligheid en effectiviteit ervan. Bovendien zijn de transactieregistratie- en authenticatie aspecten van deze technologie niet te veranderen. Het zijn net deze kwaliteiten die Bitcoin in staat stellen om het wereldwijde financiële systeem om verschillende manieren te beïnvloeden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…