‘The Gilded Age’ krijgt derde seizoen

HBO heeft een derde seizoen aangekondigd van The Gilded Age. Van die populaire reeks verscheen zojuist de seizoensfinale van het tweede seizoen op Streamz, maar daarmee is het dus nog niet afgelopen.

The Gilded Age speelt zich af in 1882 in New York City. Daar volgen we een jonge vrouw die wordt meegesleept in het conflict tussen twee rijken families die tegenover elkaar wonen in de 61st Street nabij Fifth Avenue aan de Upper East Side van Manhattan. Het gaat aan de ene kant van de straat om de Familie Van Rhijn-Brook, die zogenaamd ‘oud geld’ zijn, en aan de andere kant om de familie Russell, die nouveau riche is.

De reeks toont de zo allerhande conflicten waarmee de hogere klasse en hogere middenklasse, de Afrikaans-Amerikaanse hogere klasse en het huishoudelijk personeel te maken hebben in de periode die bekendstaat als de gilded age.

Derde seizoen

The Gilded Age ging van start begin 2022 en recent verscheen dan het tweede seizoen. Daarvan was vorig weekend de seizoensfinale te zien op Max, en bij ons op Streamz. Die meest recente aflevering was meteen ook de best bekeken aflevering ooit van de reeks. Met een score van 9,3 op 10 op IMDb is het ook de hoogst gescoorde aflevering ooit.

Het is dan ook geen verrassing dat HBO beslist heeft om een derde seizoen te maken van The Gilded Age. “Van de kostuums tot het product design en de acteerprestaties: The Gilded Age heeft veel fans week na week geboeid. Samen met onze partners bij Universal Television zijn we blij om dit grootse verhaal in een derde seizoen voort te zetten”

Meer
Lees meer...