‘The Hijacking of Flight 601’ staat nu op Netflix

Netflix heeft vandaag de nieuwe Colombiaanse serie The Hijacking of Flight 601 gelost. De reeks vertelt het waargebeurde verhaal van de langste hijacking in de lucht in de Zuid-Amerikaanse geschiedenis. De hijacking vond plaats op 30 mei 1973 en zal nu in zes afleveringen getoond worden op Netflix.

Enkele maanden geleden pakte Netflix uit met de verfilming van het waargebeurde verhaal van Uruguayan Air Force Flight 571 in Society of the Snow en nu komt de streamingdienst opnieuw met de verfilming van een waargebeurd verhaal dat in het teken staat van een vliegtuig. Deze keer gaat het echter niet om een crash, maar om een hijacking.

The Hijacking of Flight 601

De Colombiaanse reeks The Hijacking of Flight 601 vertelt het verhaal van Flight 601, een vlucht die op 30 mei 1973 van Pereira naar Medellin vloog. Normaal gaat het om een vlucht van amper 45 minuten, maar dat pakte op die dag heel anders uit. De vlucht werd gehijackt en werd zo de langste vliegtuighijacking in de Zuid-Amerikaanse geschiedenis.

De kapers eisten dat de Colombiaanse regering 50 politieke gevangenen vrijliet en hen 200.000 dollar betaalde. Als ze dat niet deden, zouden ze het vliegtuig opblazen. Ondertussen vloog het vliegtuig naar verschillende landen in Zuid-Amerika. We zullen in The Hijacking of Flight 601 de hijacking volgen vanop het vliegtuig, waar de piloot en twee moedige stewardessen proberen om alle gegijzelde inzittenden veilig thuis te krijgen.

De hoofdrollen in de reeks zijn weggelegd voor Mónica Lopera, Christian Tappan, Ángela Cano, Enrique Carriazo, Marcela Benjumea, Johan Rivera, Carlos Vesga, Ilena Antonini, Valentin Villafañe, Alián Devetac en Juan Pablo Raba. De reeks is geregisseerd door Camilo Prince en Pablo González.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor The Hijacking of Flight 601:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...