Londen krijgt met The London Resort een eigen “Disneyland”

Pretparkliefhebbers kunnen binnenkort ook naar Londen om te genieten van een indrukwekkend themapark. Het park, dat door velen “Disneyland UK” genoemd wordt, is niet van de hand van Disney, maar wel van Paramount Pictures, in samenwerking met BBC en ITV Studios.

Wat Disney kan, dat kunnen wij ook. Zo dachten ze waarschijnlijk bij Paramount Pictures. Londen krijgt namelijk een eigen soort Disneyland, door een samenwerking tussen de BBC, ITV Studios en Paramount Pictures. Samen beschikken zij over een indrukwekkend archief aan films en series, waarop ze de attracties in hun nieuwe themapark kunnen baseren.

The London Resort

Het nieuwe themapark zal dus The Londen Resort heten en te vinden zijn ten zuidoosten van Londen. De locatie zal volgens de website van het park makkelijk bereikbaar zijn met de trein via St-Pancras station, waar ook de Eurostar vanuit ons land arriveert.

The London Resort
The London Resort

In totaal zal het gaan om drie parken, twee themaparken en een waterpark. Het grootste van de drie zal opgedeeld worden in zes “landen”, vergelijkbaar met de verschillende delen van Disneyland. Deze zijn High Street, Starport, The Jungle, The Isles, The Kingdom, The Woods en The Studio. En in elk van deze delen zal je dus verschillende attracties vinden in het thema van de zone.

Paramount Pictures

Het themapark zal dus gebruik kunnen maken van het archief van BBC, ITV Studio’s en Paramount Pictures. Vooral uit de films van die laatste zal het park veel inspiratie kunnen putten. Zo zijn er de Star Trek-films (waarschijnlijk te vinden in Starport-land), maar ook de films van Mission Impossible en Lara Croft zitten in het pakket van Paramount.

Ook voor de jongsten zijn er films van Paramount Pictures waarvan er attracties gemaakt kunnen worden. Zo maken de films van Shrek en Kung Fu Panda ook deel uit van de indrukwekkende lijst van Paramountfilms. Het park zal dus met gemak gevuld kunnen worden met verschillende attracties.

Foto’s park

Recent deelde The London Resort verschillende foto’s van hoe het park eruit zal zien. Daaruit blijkt dat ze volop de concurrentie aangaan met Disneyland. Zo is er zelfs een kasteel, inclusief vuurwerkshow, te zien, de gekende topformule van Disneyland.

Op andere foto’s is dan weer al een voorsmaakje te zien van de totale omvang van het park en de verschillende “landen”. We zullen wel nog even moeten wachten om het eindresultaat te kunnen bezichtigen, want het park zou tegen 2024 klaar moeten zijn voor opening.

Meer
Lees meer...