‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’: Tweede seizoen van start op Prime Video

Het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power is van start gegaan op Prime Video. De eerste drie afleveringen staan al op de streamingdienst, de rest volgt de komende weken.

Bijna exact twee jaar na het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power is de reeks terug op Prime Video voor een vervolg. Sinds deze ochtend zijn de eerste drie afleveringen van de populaire serie te streamen. Hierna volgt er iedere week een nieuwe aflevering tot de seizoensfinale op 3 oktober 2024. In totaal bestaat het tweede seizoen uit acht afleveringen.

Goede recensies

De eerste recensies van dat tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power zijn alvast overwegend positief. Dat is best opvallend, omdat het eerste seizoen van de reeks niet overal even goed onthaald was. Velen vinden het tweede dan ook veel beter qua niveau. De nieuwe afleveringen worden “duisterder, gewaagder en complexer” genoemd.

Dat het tweede seizoen duisterder is, is geen verrassing. We volgen namelijk de dreigende terugkeer van de beruchte Sauron. Zijn heropleving markeert de terugkeer van het kwaad in Midden-Aarde, na vele jaren van fragiele vrede tussen de verschillende rijken. Er worden veel Rings of Power gesmeed vanuit duistere krachten. Het doel van Sauron met deze ringen is om in Mordor de One Ring te maken. Die heeft macht over alle andere ringen. Om dat te voorkomen worden onverwachte allianties gemaakt. Gevaren liggen op de loer en er rusten belangrijke beslissingen op de schouders van Eregion, Khazad-dûm, Lindon, Númenor en de landen daartussen.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...