‘The Masked Singer’: Eerste ontmaskering is een feit

Vanavond was het tijd voor de eerste aflevering van The Masked Singer. En daarin moesten we al meteen afscheid nemen van het eerste pak dat we leerden kennen. Mister Withlove, het pak dat ontworpen werd door de 11-jarige Fiona, heeft de ongelukkige eer om als eerste de wedstrijd te moeten verlaten. Dit is wie er onder het masker verscholen zat.

Het vierde seizoen van The Masked Singer is officieel afgetrapt. In die eerste aflevering moesten we al meteen afscheid nemen van een van de deelnemers. Tik & Tok, Boom en Mister Withlove verloren hun duel waardoor hun lot dus in de handen van de jury en het publiek lag. De jury koos voor Tik & Tok en het publiek besloot om Boom te redden. Daardoor moesten we afscheid nemen van Mister Withlove.

Mister Withlove

Hoewel Sven Ornelis de hoofdverdachte van televisiekijkend Vlaanderen was en de naam van Rob Vanoudenhove twee keer werd genoemd bij de jury, bleek het om niemand minder dan Karl Vannieuwkerke te gaan. Karl Vannieuwkerke was deze zomer overal en nu dus ook in The Masked Singer.

Het was een drukke sportzomer waarin de presentator zowel het WK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen besprak op VRT 1. En nu blijkt dus dat hij ondertussen ook bezig was met de voorbereidingen op zijn deelname aan The Masked Singer.

Bijna opgegeven

Het scheelde niet veel of Karl Vannieuwkerke was op het laatste nippertje nog uit het programma gestapt. In Behind The Mask vertelt hij zo dat hij tijdens zijn eerste repetitie in het pak van Mister Withlove op het punt stond om te stoppen. “In de loop der jaren heb ik claustrofobie ontwikkeld”, vertelt hij daar tegen Jens Dendoncker. “Ik wist niet dat ik zo claustrofobisch was. Dat was een confrontatie. Na een halve minuut heb ik gezegd: even eraf, laat mij maar bekomen, ik moet wennen aan dit pak. Ik heb er moeilijke momenten mee gehad. Het is een heel proces geweest om er mee op het podium te kunnen staan.”

Op dat moment stond hij op het punt om de handdoek in de ring te gooien. “Drie dingen samen doen die ik eigenlijk niet goed kan, dat was een dodelijke combinatie voor mij. Ik kan niet zingen en heb nul gevoel voor ritme. Als je dat moet combineren in zo’n pak, dat was stress. Ik ben een paar keer van het podium gegaan om weer naar adem te happen. Op het podium dacht ik het spel te verlaten. Dit is het, ik kan dit niet. Claustrofobie tot en met. Bijna flauwvallen. Maar er zijn veel mensen die je omringen en je weet dat je door moet voor hen. Maar op zo’n moment denk je wel aan quitten.”

Bekijk hier nog eens het optreden van Mister Withlove:

Je kan Behind The Mask nu bekijken via VTM GO.

Meer
Lees meer...