‘The Masked Singer’: Zo beleefde laatste afvaller voor The Big Bang het avontuur: “Ik ben superhard gegroeid”

Hoewel we gisteren al aan het begin van de uitzending de ontmaskering van Eekhoorn te zien kregen, moest er op het einde nog een deelnemer het masker afnemen. Het werd uiteindelijk Dame Blanche, die in de sing-off verloor van Spacebabe en haar Scooter. “Ik lust eigenlijk geen Dame Blanche”, verklapte de deelnemer na de ontmaskering.

We moesten gisteren afscheid nemen van twee pakken in The Masked Singer. Van Eekhoorn wisten we al dat zijn dagen geteld waren, maar ook Dame Blanche moest haar masker afnemen. Daaronder bleek Zita Wauters schuil te gaan. Zij blikt in Behind The Mask terug op haar emotionele deelname.

Lust geen Dame Blanche

Het was geen liefde op het eerste zicht tussen Zita en Dame Blanche. “Ik dacht: oh nee, ik lust dat helemaal niet”, lacht ze in Behind The Mask. “Het pak was heel leuk, maar het belangrijkste is wat je ermee doet. Ik zag direct de onderkant en besefte dat die me ging beperken in wat ik wou doen. Ik had heel graag show kunnen geven en dansen, maar dat ging niet. Dus ik dacht: alles valt wel echt op mijn stem met dit pak.”

En die stem liet Zita ook wat in de steek. “Ik zat op dat moment met stemknobbels en serieuze stemproblemen, waardoor ik super onzeker was.” Daardoor werd Zita emotioneel tijdens de zangworkshops met coach Ibernice. Ze heeft dan ook grote schoenen om te vullen. “Mijn papa is één van de grootste zangers in Vlaanderen en mensen verwachten altijd dat ik ook super goed kan zingen. Er is een lat gelegd en je moet het maar doen. Dit – met een masker op – is de enige manier om te kunnen zingen zonder dat mensen op voorhand een oordeel klaar hebben. Hier kon ik mezelf zijn en doen wat ik wou. Maar alles wat ik wou doen, kon ik niet aan. Het was heel moeilijk om dat los te laten. Ik ben perfectionistisch en dacht: ik kan niet bewegen en mijn stem is niet goed, ik kan niet tonen wat ik wil tonen.”

Trots

Maar uiteindelijk slaagde Zita Wauters erin om verschillende topoptredens te geven tijdens The Masked Singer, waardoor de speurders zelfs dachten dat ze een professionele zangeres was. Zita verwijst vooral naar haar goede vrienden die haar steunden in het proces en het team achter de schermen dat haar begeleidde tijdens haar deelname. “Daardoor ben ik megahard kunnen groeien als persoon. Ik heb geleerd om dat los te laten en te aanvaarden of om trots te zijn op mezelf.”

Zita Wauters gaat met opgeven hoofd naar huis en mocht tijdens haar laatste optreden haar favoriete nummer brengen. “Het laatste wat ik heb kunnen doen was ook hetgene waar ik het meest van heb kunnen genieten. Dat was het moment dat ik nodig had na die periode. Als ik achteraf terugkijk heb ik spijt dat ik daar zo onzeker in stond. Het was superleuk, maar dat besefte ik pas achteraf. Ik ben wel trots, want ik ben superhard gegroeid en heb dat leren loslaten.”

Herbekijk hier nog eens de ontmaskering van Dame Blanche:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO. Meteen na de uitzending kan je op VTM GO ook kijken naar Behind The Mask.

Meer
Lees meer...