‘The Voice Senior’ stelt coaches voor: Walter Grootaers en drie nieuwe gezichten

The Voice Senior keert binnenkort terug op VTM. Dat doet het met maar liefst drie nieuwe coaches. Naast de terugkerende Walter Grootaers zullen deze keer ook Sam Gooris, Karen Damen en André Hazes Jr. de muzikale 60-plussers begeleiden.

Het eerste seizoen van The Voice Senior werd gewonnen door de 66-jarige John Leo uit het team van coach Walter Grootaers. Hij troefde daarmee zijn toenmalige medecoaches Dana Winner, Helmut Lotti en Natalia af en mag terugkeren voor het tweede seizoen. Daarbij krijgt hij drie nieuwe concullega’s. Presentatrice van dienst is opnieuw An Lemmens.

Walter Grootaers

Als enige coach mogen terugkeren, is overduidelijk een groot compliment voor de ervaren Walter Grootaers. Hij is dan ook vol zelfvertrouwen.

“In het tweede seizoen van The Voice Senior wordt het podium opnieuw vrijgemaakt voor 60-plussers met een straffe stem. En ik heb een streepje voor hé, ik heb dat vorig jaar al gedaan én gewonnen”, klinkt Grootaers alvast heel optimistisch.

André Hazes Jr.

Voor de Nederlander André Hazes Jr. is het zijn debuut als coach in The Voice. In zijn thuisland was hij in het verleden wel al meermaals jurylid bij talentenshows. Zo was hij twee seizoenen jurylid in Bloed, Zweet & Tranen en was hij afgelopen zomer nog te zien in We Want More.

Deze keer is hij niet enkel jury, maar ook coach, en dat doet hij met ambitie. “Als ik ergens aan meedoe, dan wil ik winnen. Dat is voor mij zelfs belangrijker dan meedoen”, klinkt het bij Hazes.

Karen Damen

Ook Karen Damen heeft ervaring als jurylid. Uiteraard zocht ze al eens een collega en opvolgers bij K2 zoekt K3 en K3 zoekt K3. Ze was ook meerdere seizoenen te zien in Belgium’s Got Talent en op dit moment probeert ze de mysterieuze zangers in The Masked Singer te ontmaskeren.

Voor The Voice Senior hoopt ze van haar sokken geblazen te worden. “Ik ben sowieso ‘den bleiter’ en dat zal nu waarschijnlijk weer niet anders zijn. En daarnaast hoop ik vooral dat ik mijn teamleden iets zal kunnen bijleren op muzikaal gebied”, blikt Karen vooruit.

Sam Gooris

Sam Gooris viert in The Voice Senior zijn debuut als jurylid en/of coach. Toch kan je de rasentertainer moeilijk onervaren noemen. Weinig mensen kunnen niets meezingen van Sam Gooris. Zijn gekende ambiance hoopt hij over te brengen op de 60-plussers in zijn team.

“Bougeren op het podium, goed zingen en ambiance in de tent. Dat is waar ik naar op zoek ben voor mijn team! De mensen thuis moeten met een goed gevoel voor hun tv zitten en zich amuseren”, klinkt het enthousiast.

Vier afleveringen

Het tweede seizoen van The Voice Senior begint op vrijdag 20 november om 20.40 uur bij VTM. Amper vier afleveringen later weten we al wie de winnaar is. In twee Blind Auditions moeten de muzikale 60-plussers de coaches overtuigen. Daarna strijden ze in Knock-Outs voor één van de acht finaleplaatsen.

Die drie afleveringen zijn al opgenomen voor de coronacrisis. Voor de finale zijn de nodige maatregelen genomen om alles veilig te laten verlopen. Daar wordt bepaald wie de winnaar is. Die gaat naar huis met 10.000 euro en de kans om een eigen single op te nemen.

Meer
Lees meer...