Sociale medium Threads nu ook beschikbaar in Europa

Threads is vandaag officieel gelanceerd in Europa. De applicatie is van de hand van Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook, Instagram en WhatsApp, en moet een concurrent worden voor X, het vroegere Twitter. Voorlopig lijkt de app wel nog niet terug te vinden in de Play Store.

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk komt er meer en meer kritiek op de applicatie. Het zwermt er van bots en desinformatie, terwijl het aantal actieve gebruikers – in tegenstelling tot wat Musk beweert – lijkt af te nemen.

Veel mensen hebben dan ook al enige tijd nood aan een alternatief. Mastodon leek even dat gat te springen, maar die site is volgens velen iets te ingewikkeld om te gebruiken. Een andere optie is BlueSky van Twitteroprichter Jack Dorsey, al wil die app bewust vermijden om te groot te worden.

Alternatief voor Twitter/X

Enter Threads van techgigant Meta. Deze nieuwe applicatie is eigenlijk al afgelopen zomer gelanceerd, maar was toen nog niet in orde met de Europese wetgeving. Het ging daarvoor vooral om de relatief recente Digital Services Act. Om die reden liet de release in Europa iets langer op zich wachten.

Nu heeft Mark Zuckerberg echter bekendgemaakt dat de app in Europa gelanceerd zal worden. Voorlopig is Threads wel enkel in de App Store op iPhone te vinden en nog niet in de Play Store van Android, maar dat zou dus niet lang meer op zich laten wachten.

Boost?

De Europese release van Threads moet het sociale medium een nieuwe boost geven. De app lanceerde deze zomer aanvankelijk succesvol en bereikte heel snel 100 miljoen abonnees. Daarna daalde de activiteit echter opnieuw en verloor het even snel heel wat gebruikers.

Meer
Lees meer...