Tiener hackt Apple, en gaat lopen met massa beveiligde gegevens en toegang tot account van klanten

Tiener hackt Apple, en gaat lopen met massa beveiligde gegevens en toegang tot account van klanten

Een piepjonge Australische hacker geeft toe dat hij heeft ingebroken bij Apple, en daar een pak beveiligde gegevens heeft gestolen. Hij heeft zichzelf ook toegang gegeven tot de rekeningen van klanten. Hij deed dit stelselmatig gedurende een jaar zonder dat Apple het zag.

In totaal heeft de tiener, die om juridische redenen anoniem moet blijven, voor 90 gigabyte aan beveiligde bestanden gestolen. Dat verklaarde hij aan een Australische jeugdrechtbank. Hij deed dit met laptops van Apple en sloeg de bestanden op als ‘hacky hack hack’. Toen Apple hem dan toch opmerkte, verwittigden ze de FBI. Die lichtten de Australische politie in, waarna de computers in beslag genomen zijn.

De tiener heeft schuldig gepleit en zal binnenkort horen welke straf hij krijgt. Als verklaring voor zijn daden liet de tiener weten dat hij bewondering heeft voor Apple, en hij op een dag hoopt op voor het bedrijf te mogen werken. Hij heeft in elk geval bewezen dat hij in staat is om lekken bij een groot technologiebedrijf te ontdekken en benutten.

Apple stelt gerust

Apple zelf heeft in AustraliĆ« al een statement verspreid waarin het bedrijf z’n klanten geruststelt. En ook de impact van de hack zou meevallen. “Bij Apple beschermen we onze netwerken waakzaam en hebben we toegewijde teams professionals die bedreigingen vaststellen en beantwoorden”, zegt een woordvoerder van Apple.

“In dit geval hebben onze teams een onbevoegde toegang opgemerkt, ze hebben het onder controle gekregen en hebben de politie verwittigd. We beschouwen de bescherming van de data van onze gebruikers als een van onze grootste verantwoordelijkheden en willen hen geruststellen dat hun persoonlijke gegevens op geen enkel moment zijn aangetast.”

Gesponsorde artikelen