Tij gekeerd? Koers bitcoin weer boven de 7.500 dollar

Tij gekeerd? Koers bitcoin weer boven de 7.500 dollar

De bitcoin was gisteren voor het eerst in een maand weer meer dan 7.500 dollar waard. Ook andere bekende cryptovaluta’s als ripple, ethereum and litecoin stegen in waarde. Op het hoogtepunt in december werd voor een bitcoin echter nog ruim ruim 19.000 dollar betaald.

De meeste cryptomunten gingen vorige maand onderuit na een grote hack bij het Zuid-Koreaanse handelsplatform Coinrail. Daarnaast drukten zorgen over strengere regels rond cryptohandel in China de koersen.

Die zorgen lijken met de recente stijging naar de achtergrond te verdwijnen. Ook de vermeende interesse van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock in digitale valuta’s stuwde de waarde.

BlackRock zou een team hebben gevormd om te onderzoeken hoe de vermogensbeheerder kan profiteren van de handel in cryptomunten en blockchain-technologie. Mogelijk wil BlackRock een actieve rol gaan spelen op de termijnmarkt voor cryptomunten.

Vorige maand daalde de prijs van cryptomunt bitcoin naar het laagste punt sinds november. Op sommige platforms daalde de munt naar een waarde van 5.700 dollar.

Gesponsorde artikelen