Tijger die medewerkster doodde in Britse zoo wordt (voorlopig) niet afgemaakt

De tijger die gisteren in de de zoo van Hamerton, in het oosten van Engeland, voor paniek zorgde en een verzorgster doodde, werd niet afgemaakt tijdens de groots opgezette actie om het dier te kalmeren. De zoo wil eerst de exacte omstandigheden kennen alvorens beslissingen te nemen. 

Geen ontsnapping

Rond kwart na elf ’s ochtends werden de hulpdiensten gecontacteerd door de zoo met de melding dat er een ‘ernstig incident’ was gebeurd. De hulpdiensten werden meteen ter plaatse gestuurd en nog voor de middag was de zoo geëvacueerd.

Volgens de politie kwam de tijger een omheind terrein binnen waar ook de vrouw aanwezig was. De rest is jammer genoeg bekend. De zoo beklemtoont echter wel dat de tijger nooit is ontsnapt en losjes op de wandel zou zijn geweest in het park. “Integendeel, de medewerkster zou in een afsloten deel samen met de tijger zijn beland”, klinkt het.

Nu verklaarde de commissaris dat de betrokken tijger niet werd gedood tijdens of na het incident. Momenteel, zo zegt de politie, is er een onderzoek aan de gang naar de exacte omstandigheden van het incident.

Fantastische vrouw

Rosa King, het slachtoffer van het incident, wordt door haar collega’s omschreven als een fantastische vrouw. Volgens de andere medewerkers had King een oprechte passie voor dieren.

King’s favoriete diersoorten om te verzorgen waren de jachtluipaarden, die ze haar “pride and joy” noemde.