Left Right
scrollTop top

Tim Wellens pakt tweede ritzege in Ronde van Spanje


Tim Wellens Vuelta
© Isopix

Tim Wellens heeft de veertiende rit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Belg van Lotto – Soudal haalde het na een lange vlucht van zijn medevluchters Michael Woods en Zdeněk Štybar. Het is al de tweede ritzege van Wellens in deze Vuelta.

Het vreemde coronawielerjaar was tot nu toe nog niet het jaar van Tim Wellens. De 29-jarige Belg moest door een blessure forfait geven voor de Ronde van Frankrijk en kon ook in de klassiekers geen indruk maken.

De Vuelta a España moest dus zijn seizoen redden. Al vanaf de eerste dag greep Wellens die kans met twee handen en bijna dagelijks probeerde hij in de vlucht te zitten. Dat leverde hem op zaterdag 24 oktober al winst op in de vijfde rit. Toen droeg hij ook twee dagen de bergtrui.

Sterke Wellens

Ook vandaag op het heuvelachtige parcours van 185 kilometer tussen Lugo en Ourense in het noordwesten van Spanje zat Tim Wellens in de goede vlucht. Daarin had hij het gezelschap van heel wat sterke renners. Zdeněk Śtybar, Dylan van Baarle, Michael Woods, Marc Soler, Thymen Arensman en Pierre-Luc Périchon maakten ook deel uit van de kopgroep.

Soler opende de finale met enkele stevige aanvallen, maar – op Périchon na – keerden alle vluchters terug. Ook Śtybar en Woods probeerden nog weg te rijden, maar de zege zou beslist worden in de slotkilometer. Daarin toonde Tim Wellens zich de sterkste. Op vijfhonderd meter voor de streep haalde hij Woods in. Daarna controleerde de Belg alles van de kop af en wist hij Woods en Śtybar naar de ereplaatsen te verdringen.

De favorieten kwamen bijna vier minuten laten samen over de streep. De leiderstrui blijft de stevig om de schouders van Primož Roglič met bijna 39 seconden voorsprong op Richard Carapaz.

Bekijk de finale van de 14e rit in de Vuelta


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  691.854
 • Aantal
  doden
  20.726