Tokio Hotel steekt monsterhit ‘Durch den Monsun’ in eigentijds jasje: van emo-stekelvarkens tot baardhipsters

Tokio Hotel, de band rond de tweelingbroers Bill en Tom Kaulitz, is terug van nooit weggeweest. De Duitsers zijn al enkele jaren weer aan het toeren en aangezien ze noodgedwongen binnen zaten door de coronacrisis hebben ze maar een eigentijdse remake van hun grootste hit Durch den Monsun in elkaar geflanst. Klaar om je oud te voelen? Het is maar liefst 15 jaar geleden dat Tokio Hotel Durch den Monsun op de wereld afvuurde.

Iedereen herinnert zich de emo-stekelvarkens van Tokio Hotel nog wel. Ze stonden 10 jaar geleden wekelijks in de Joepie en vulden toen concertzalen vol gillende tienermeisjes. De Duitse (ex-)sterren hebben intussen hun wilde lokken ingeruild voor hipsterbaarden en bretellen.

Remake

De band bestaat al sinds 2001, maar brak pas in 2005 wereldwijd door met hun monsterhit Durch den Monsun. Het nummer werd wereldwijd grijsgedraaid en de kans is groot dat je de track nu nog zo beu als koude pap bent. Heel wat tieners kweelden het liedje destijds maar al te graag mee, al was dat niet zo eenvoudige door de Duitse tekst van Durch den Monsun.

Speciaal om de vijftiende verjaardag van het nummer te vieren, hebben Bill en Tom Kaulitz, Georg Listing en Gustav Schäfer een nieuwe versie van de song gemaakt. Voor de jonkies die zich de originele versie van het nummer niet meer herinneren, hierbij een vleugje nostalgisch emogeweld:

Eigentijds jasje

“We dachten erover na hoe Durch den Monsun zou klinken als we het in 2020 voor het eerst zouden opnemen”, zei zanger Bill onlangs op de Duitse televisiezender N-TV. Of het een succes is, mag je zelf oordelen. De vocals klinken na 15 jaar een stuk volwassener (en hoger) en er zit een chille beat onder de track waardoor het nummer een stuk rustiger klinkt.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, lanceren de Duitsers ook nog een nieuwe videoclip bij deze gloednieuwe klassieker. Daarin is de verandering, die de mannen door de jaren heen ondergingen, duidelijk te zien. Zo wisselen beelden uit de nillies en recente opnames elkaar af.

Nieuwe plaat

Maar bij deze remake blijft het niet. Zo is Tokio Hotel van plan om volgend jaar een nieuw album uit te brengen en zou de band graag opnieuw op tour gaan. Voel je die inner-emo in jezelf al weer naar boven komen? Je bent vast niet de enige!

Meer
Lees meer...